Češnjeva pita
Print Friendly, PDF & Email

Češnje so odličen sadež, ki poleg tega, da vsebujejo veliko antioksidantov, predstavljajo tudi vir železa. Zakaj jih torej ne bi uporabili tudi v sladici?

Češnjeva pita

Češnjeva pita – pripomočki:

  • posoda za češnje
  • deska in nož za rezanje
  • dve plastični posodi za mešanje
  • mešalnik za stepanje
  • silikonski pekač
  • lopatka za mešanje, razporejanje
  • pečica

Češnjeva pitaČešnjeva pita – sestavine:

  • 500 g razkoščičenih češenj
  • 100 g moke (sama sem uporabila temno pšenično, lahko pa izberemo tudi drugo)
  • 100 g mandljev
  • 70 g ovsenih kosmičev
  • 130 g mletega sladkorja
  • 100 g jogurta
  • 2 jajci
  • 50 g zmehčanega masla
  • cimet
  • 1/2 žličke sode bikarbone

Češnjeva pita-postopek:

Češnje razkoščičimo in jih posujemo s cimetom, da se okusi prepojijo.

Češnjeva pita

Na deski sesekljamo mandlje. V plastični posodi zmešamo moko, ovsene kosmiče in sodo bikarbono. V drugi posodi s pomočjo mešalnika zmešamo na koščke razrezano maslo, jajci in sladkor.

Češnjeva pita

Zmesi dodamo še jogurt, nato pa primešamo še sestavine iz prve posode. Na koncu dodamo še sesekljane mandlje.

Češnjeva pita

V silikonski pekač enakomerno razporedimo češnje in jih prekrijemo z maso. Pri prekrivanju si pomagamo z lopatko.

Češnjeva pita

Pekač postavimo v segreto pečico in pečemo približno 45minut pri 180 stopinjah. Ko je pečeno, počakamo se 10minut, nato pa s pomočjo krožnika obrnemo.

Češnjeva pita

Poleg pite se odlično prileže kepica vanilijevega sladoleda.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor