Češnjev zavitek s skuto
Print Friendly, PDF & Email

Sezona češenj je na vrhuncu in iz njih lahko pripravimo res veliko stvari. Ena izmed njih je tudi češnjev zavitek, ki ga obogatimo s skuto. Danes bomo pripravili preprostejšo različico s kupljenim listnatim testom, če pa imate čas in voljo, pa lahko doma pripravite tudi vlečeno testo. Rezultat bo v obeh primerih sladica, ki bo izginila v trenutku.

češnjev zavitek s skuto

Češnjev zavitek s skuto – pripomočki:

  • skleda za izkoščičene češnje
  • skleda za mešanje skute
  • valjar
  • pekač

Češnjev zavitek s skuto – sestavine

(za približno 10 kosov)

  • 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (500 g)
  • približno pol kilograma izkoščičenih češenj
  • 500 g skute
  • 1 kisla smetana
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • malo olja za namastitev pekača

Češnjev zavitek s skuto- priprava:

Na sobni temperaturi odtajamo listnato testo. Ko je odtajano, ga na delovni površini ali servieti na tanko razvaljamo. Po potrebi lahko pod testo posujemo malo moke.

češnjev zavitek s skuto 1

Pripravimo skutin nadev. Zmešamo skuto, 3 žlice kisle smetane, 1 jajce, 3 žlice sladkorja in vanilin sladkor.

češnjev zavitek s skuto 2

Nadev namažemo po testu. Polovico testa namažemo na en kos listnatega testa, polovico pa na drugega. Po skuti potrosimo tudi polovico češenj. Če češnje niso dovolj sladke, jih lahko prej posujemo z malo sladkorja.

češnjev zavitek s skuto 3

Zavitek zavijemo, lahko tudi s pomočjo serviete. Previdno damo v pekač, pomazan z oljem in ponovimo postopek z drugim kosom listnatega testa.

češnjev zavitek s skuto 4

Pripravimo še preliv za zavitek. Zmešamo ostanek kisle smetane, 1 jajce in 1 žlico sladkorja. Polijemo po obeh zavitkih in damo v vročo pečico. Pečemo približno pol ure pri 180 stopinj Celzija do zlatorumene barve.

češnjev zavitek 5

češnjev zavitek 6

Ko se ohladi, narežemo na manjše kose, po želji posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

češnjev zavitek 7

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.2]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor