Bučni mafini s pekan orehi
Print Friendly, PDF & Email

Buče so živilo, ki jih lahko pripravimo na slan ali sladek način. V tem receptu za mafine obogatijo to priljubljeno sladico s svojim okusom po jeseni, še dodatno pa naše brbončice razvaja cimet. Ker so mafini lepo zapečeni, imajo povrhu skorjico, v sredini pa so mehki. V vsakem grižljaju ugriznemo še v hrustljave pekan orehe. Ti mafini vsebujejo tudi manj belega sladkorja.

bučni mafini s pekan orehi

Pripomočki za bučne mafine s pekan orehi

  • pekač za 12 mafinov s papirnatimi posodicami ali 12 silikonskih modelčkov

Sestavine za bučne mafine s pekan orehi

Za 12 mafinov:

  • 180 g buče maslenke
  • 1 banana (približno 100 g)
  • 2 jajci (velikosti L)
  • 125 g masla
  • 20 g kokosovega sladkorja (lahko nadomestimo z običajnim belim)
  • 30 g belega sladkorja
  • 100 g bele moke tip 400
  • 150 g polnozrnate pšenične ali pirine moke
  • 1 žlička cimeta
  • 2 žlički pecilnega praška iz vinskega kamna
  • ščep soli
  • 40 g pekan orehov (lahko jih nadomestimo z običajnimi orehi ali lešniki)

Postopek za bučne mafine s pekan orehi

Klasično pečico vklopimo na 170 °C. 180 g buče maslenke olupimo in narežemo na koščke. Dušimo jih toliko časa, da se zmehčajo, nato pa jih pretlačimo z vilicami.

bučni mafini s pekan orehi

Dodamo še zrelo banano, ki jo prav tako pretlačimo z vilicami.

bučni mafini s pekan orehi

Ubijemo 2 jajci in ju razžvrkljamo. Primešamo ju k bučni zmesi.

bučni mafini s pekan orehi

V skledo vsujemo 20 g kokosovega in 30 g belega sladkorja.

bučni mafini s pekan orehi

V kozico damo 125 g masla in ga na nizki temperaturi stopimo. Vlijemo ga v prvo posodo.

bučni mafini s pekan orehi

V drugo skledo natehtamo 100 g bele in 150 g polnozrnate moke, 1 žličko cimeta, ščep soli in 2 žlički pecilnega praška.

bučni mafini s pekan orehi

Vse suhe sestavine dobro premešamo in jih po žlicah dodajamo k bučni masi.

bučni mafini s pekan orehi

40 g pekan orehov na grobo nasekljamo in vmešamo še to sestavino.

bučni mafini s pekan orehi

V pekač za mafine položimo papirnate posodice za mafine, lahko pa namesto tega uporabimo silikonske modelčke. Vanje enakomerno razporedimo vso zmes za bučne mafine s pekan orehi. Pekač postavimo v klasično pečico, ogreto na 170 °C in jih pečemo približno 25 minut. Naredimo test z zobotrebcem, da preverimo, ali so pečeni in po potrebi čas in temperaturo peke prilagodimo svoji pečici.

bučni mafini s pekan orehi

Ko so bučni mafini s pekan orehi pečeni, jih pustimo, da se (vsaj malo) ohladijo, nato pa jih ponudimo. Zelo so okusni že sami, lahko pa zraven ponudimo še narezano hruško in jih po želji pokapamo z medom.

bučni mafini s pekan orehi

Poglejte še te recepte za mafine:

Bučo maslenko pa lahko uporabimo tudi za pripravo jabolčnega zavitka z bučo in makom ali preprostih bučnih piškotov.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor