Mafini s trojno čokolado
To so mafini za tiste prave ljubitelje čokolade, saj ta sladica vsebuje kar tri vrste te sladke pregrehe. Mafini s trojno čokolado so sestavljeni iz čokoladnega testa s koščki mlečne čokolade, na vrhu pa kraljuje krema iz bele čokolade. Vsa čokolada, ki jo vsebujejo, poskrbi za dovolj sladek okus, zato ne potrebujejo dodatnega sladkorja, ampak ga nadomestimo z banano.
Pripomočki za mafine s trojno čokolado
- pekač za mafine
- papirnati modelčki za mafine
- dresirna vrečka
Sestavine za mafine s trojno čokolado
Za 21 mafinov:
- 3 zrele banane
- 2 jajci
- 125 g masla
- 225 g bele pšenične moke
- 25 g kakava v prahu
- ščep soli
- 10 g pecilnega praška
- 100 g mlečne čokolade
- 300 g bele čokolade
- 2 dl sladke smetane
Postopek za mafine s trojno čokolado
Vsaj nekaj ur pred pripravo mafinov naredimo kremo iz bele čokolade. V posodo nalijemo 2 dl sladke smetane in nalomimo 300 g bele čokolade. Na nizki temperaturi jo stopimo, vmes pa večkrat premešamo. Potem kremo pustimo na pultu, da se ohladi, nato pa jo prestavimo v hladilnik, kjer naj bo vsaj nekaj ur ali kar čez noč, da se res dobro ohladi.
Čokoladne mafine pripravimo tako, da v skledi z vilicami pretlačimo 3 bolj zrele banane. V kozici na nizki temperaturi stopimo 125 g masla. Dodamo ga k bananam, prav tako pa še 2 jajci. Premešamo z žlico ali električnim mešalnikom, a ne stepamo. Klasično pečico vklopimo na 170 °C.
Posebej zmešamo suhe sestavine: 225 g moke, 25 g kakava v prahu, ščep soli in 10 g pecilnega praška.
Suhe sestavine premešamo in jih po žlicah dodajamo k bananini osnovi. Še vedno mešamo ročno ali z mešalnikom pri nizki hitrosti.
100 g mlečne čokolade narežemo na koščke in jih vsujemo v maso za mafine s trojno čokolado. Nežno jih vmešamo z žlico.
V pekač za mafine položimo papirnate modelčke in jih napolnimo z maso. V vsakega damo približno za eno zvrhano žlico mase.
Pekač potisnemo v ogreto pečico in mafine s trojno čokolado pečemo 15 minut, potem pa z zobotrebcem preverimo, ali so v notranjosti že dovolj pečeni. Pekač s pečenimi mafini vzamemo iz pečice in mafine zložimo na pladenj, potem pa postopek ponovimo s preostankom mase, tako da spečemo vse mafine.
Ko so mafini dobro ohlajeni, lahko nanje nabrizgamo kremo iz bele čokolade. Dobro ohlajeno kremo najprej stepemo z električnim mešalnikom, kot bi stepli sladko smetano, nato pa jo nadevamo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in na mafine nabrizgamo rozete ali druge oblike.
Ti čokoladni mafini z banano so pravo sladko razvajanje za vse ljubitelje čokolade. Za kakšen poseben dogodek jih lahko poljubno okrasimo z jedilno dekoracijo ali pa vanje zataknemo okraske na palčkah. Dober tek!
Če imate radi mafine, se posladkajte še s temi: