Mafini s trojno čokolado
Print Friendly, PDF & Email

To so mafini za tiste prave ljubitelje čokolade, saj ta sladica vsebuje kar tri vrste te sladke pregrehe. Mafini s trojno čokolado so sestavljeni iz čokoladnega testa s koščki mlečne čokolade, na vrhu pa kraljuje krema iz bele čokolade. Vsa čokolada, ki jo vsebujejo, poskrbi za dovolj sladek okus, zato ne potrebujejo dodatnega sladkorja, ampak ga nadomestimo z banano.

mafini s trojno čokolado

Pripomočki za mafine s trojno čokolado

 • pekač za mafine
 • papirnati modelčki za mafine
 • dresirna vrečka

Sestavine za mafine s trojno čokolado

Za 21 mafinov:

 • 3 zrele banane
 • 2 jajci
 • 125 g masla
 • 225 g bele pšenične moke
 • 25 g kakava v prahu
 • ščep soli
 • 10 g pecilnega praška
 • 100 g mlečne čokolade
 • 300 g bele čokolade
 • 2 dl sladke smetane

Postopek za mafine s trojno čokolado

Vsaj nekaj ur pred pripravo mafinov naredimo kremo iz bele čokolade. V posodo nalijemo 2 dl sladke smetane in nalomimo 300 g bele čokolade. Na nizki temperaturi jo stopimo, vmes pa večkrat premešamo. Potem kremo pustimo na pultu, da se ohladi, nato pa jo prestavimo v hladilnik, kjer naj bo vsaj nekaj ur ali kar čez noč, da se res dobro ohladi.

mafini s trojno čokolado

Čokoladne mafine pripravimo tako, da v skledi z vilicami pretlačimo 3 bolj zrele banane. V kozici na nizki temperaturi stopimo 125 g masla. Dodamo ga k bananam, prav tako pa še 2 jajci. Premešamo z žlico ali električnim mešalnikom, a ne stepamo. Klasično pečico vklopimo na 170 °C.

mafini s trojno čokolado

Posebej zmešamo suhe sestavine: 225 g moke, 25 g kakava v prahu, ščep soli in 10 g pecilnega praška.

mafini s trojno čokolado

Suhe sestavine premešamo in jih po žlicah dodajamo k bananini osnovi. Še vedno mešamo ročno ali z mešalnikom pri nizki hitrosti.

mafini s trojno čokolado

100 g mlečne čokolade narežemo na koščke in jih vsujemo v maso za mafine s trojno čokolado. Nežno jih vmešamo z žlico.

mafini s trojno čokolado

V pekač za mafine položimo papirnate modelčke in jih napolnimo z maso. V vsakega damo približno za eno zvrhano žlico mase.

mafini s trojno čokolado

Pekač potisnemo v ogreto pečico in mafine s trojno čokolado pečemo 15 minut, potem pa z zobotrebcem preverimo, ali so v notranjosti že dovolj pečeni. Pekač s pečenimi mafini vzamemo iz pečice in mafine zložimo na pladenj, potem pa postopek ponovimo s preostankom mase, tako da spečemo vse mafine.

mafini s trojno čokolado

Ko so mafini dobro ohlajeni, lahko nanje nabrizgamo kremo iz bele čokolade. Dobro ohlajeno kremo najprej stepemo z električnim mešalnikom, kot bi stepli sladko smetano, nato pa jo nadevamo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in na mafine nabrizgamo rozete ali druge oblike.

mafini s trojno čokolado

Ti čokoladni mafini z banano so pravo sladko razvajanje za vse ljubitelje čokolade. Za kakšen poseben dogodek jih lahko poljubno okrasimo z jedilno dekoracijo ali pa vanje zataknemo okraske na palčkah. Dober tek!

mafini s trojno čokolado

Če imate radi mafine, se posladkajte še s temi:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor