Borovničeva srca
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladen, kompakten biskvit s slastno borovničevo mascarpone kremo ter za piko na “i” še žele preliv iz borovnic. Kdo bi se branil takšne sladice? Borovničeva srca bodo prevzela vsakega vašega gosta.

Pripomočki za borovničeva srca:

  • mešalnik ali kuhinjski robot
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za borovničeva srca:

Za pekač premera 24 cm:

Biskvit:

  • 2 jajci
  • 50 g sladkorja
  • 50 g moke
  • 5 g pecilnega praška
  • 10 g kakava v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 žlica olja

Krema:

  • 200 g mascarpone
  • 100 g borovnic
  • 1 vanilin sladkor
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka Želatina fix

Preliv:

  • 100 g borovnic
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1 zavoj Želatina fix
  • 1 žlica ruma (opcijsko)

Postopek za borovničeva srca:

Sestavine si pripravimo na sobno temperaturo. Natehtamo moko ter pripravimo jajca.

Jajca, vanilin sladkor in sladkor penasto umešamo. Beljakov ne ločujemo od rumenjakov, saj potrebujemo kompakten biskvit. Da so jajca in sladkor res dobro penasto umešani, jih moramo stepati vsaj 5 minut na največji hitrosti. Nastane takšna bledo rumena spenjena zmes.

Sedaj počasi dodamo moko, pecilni prašek, kakav v prahu in žlico olja. Vse še dobro premešamo in vlijemo v pekač premera 24 cm (ki smo mu dno prekrili s papirjem za peko) ter pečemo v naprej ogreti klasični pečici 12 min na 180 °C.

Biskvit pustimo, da se ohladi. Biskvit bo tanek (kot bi imeli piškotno dno) in kompaktern. Medtem pripravimo borovničevo mascarpone kremo. Vzamemo mascarpone, borovnice, vanilin sladkor, sladkor v prahu ter 1 vrečko Želatine fix. Borovnice zmečkamo z vilicami in vmešamo želatino ter mascarpone. Dobro premešamo in dodamo še vanilin sladkor ter sladkor v prahu.

Ko imamo mascarpone borovničevo kremo pripravljeno, z modelčki v obliki srca izrežemo testo, ki ga pustimo v modelčkih. Kremo sedaj nadevamo na testo v modelčke. Višina kreme naj bo približno 1,5 cm.

Srčke damo hladiti v hladilnik in med hlajenjem le teh naredimo preliv iz borovnic, ki smo jih rahlo segreli (ne do vrenja, le toliko, da se malo zmehčajo) ter dodali sladkor v prahu, žlico ruma in zavoj Želatine fix. Vse dobro premešamo ter z žlico narahlo nadevamo na ohlajeno kremo.

Sedaj dokončane borovničeve srčke, ki so še v modelčkih, postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se krema in preliv popolnoma strdijo. Iz modelčkov gredo brez problemov, samo s prsti potisnemi biskvit navzgor in sladico vzamemo ven na vrhu modelčka. Postrežemo hladno.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor