Borovničeva pita z mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Tisti, ki berete moje recepte, boste gotovo opazili, da se vedno lotim priprave takih jedi, ki so hitro gotove, da nimamo kupa umazane posode. Tudi tale pita je hitro narejena, pa še kako dobra. In brezglutenska!

borovniceva_pita_z_mandlji9

Borovničeva pita z mandlji – pripomočki:

  • multipraktik
  • električni mešalnik
  • tortni model
  • žlica
  • tehtnica

Borovničeva pita z mandlji – sestavine:

Primerno za model premera 20 cm.

Testo:

  • 50 g mletih mandljev
  • 50 g riževe moke
  • 45 g masla
  • 25 g kremnega sira Philadelphia
  • borovniceva_pita_z_mandlji21 jajce
  • ščep soli
  • žlica sladkorja

Nadev:

  • 100 g mletih mandljev
  • 50 g sladkorja
  • 40 g masla
  • 1 jajce
  • borovnice
  • sladkor

Borovničeva pita z mandlji – postopek:

Mlete mandlje, moko, sladkor in sol damo v multipraktik. Dodamo hladno maslo in kremni sir ter na hirto vse skupaj zmešamo. Dodamo še jajce in po potrebi še malo moke, če je testo preveč lepljivo. Za pol ure postavimo testo v hladilnik.
Za nadev penasto stepemo maslo in sladkor. Dodamo jajce in mandlje.

borovniceva_pita_z_mandlji3
borovniceva_pita_z_mandlji5

Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo oziroma razmažemo po pekaču, dodamo mandljev nadev in po vrhu potresemo borovnice s sladkorjem.

borovniceva_pita_z_mandlji6

Pečemo na 180 °C, 45 min.

borovniceva_pita_z_mandlji8

Ideja
Borovnice lahko zamenjate tudi s kakšnim drugim sadjem. Odlično se obnesejo breskve, slive.

Pa prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Metul

Sem grafična oblikovalka in samostojna podjetnica. Po duši športnica, tek na smučeh, potapljanje na vdih in gorništvo so del mojega življenja, prosti čas pa rada preživljam tudi v kuhinji, kjer kot prava ljubiteljica okusne in zdrave hrane najraje preizkušam nove recepte.

Dodaj odgovor