Borovničeva pita z mandlji
Tisti, ki berete moje recepte, boste gotovo opazili, da se vedno lotim priprave takih jedi, ki so hitro gotove, da nimamo kupa umazane posode. Tudi tale pita je hitro narejena, pa še kako dobra. In brezglutenska!
Borovničeva pita z mandlji – pripomočki:
- multipraktik
- električni mešalnik
- tortni model
- žlica
- tehtnica
Borovničeva pita z mandlji – sestavine:
Primerno za model premera 20 cm.
Testo:
- 50 g mletih mandljev
- 50 g riževe moke
- 45 g masla
- 25 g kremnega sira Philadelphia
- 1 jajce
- ščep soli
- žlica sladkorja
Nadev:
- 100 g mletih mandljev
- 50 g sladkorja
- 40 g masla
- 1 jajce
- borovnice
- sladkor
Borovničeva pita z mandlji – postopek:
Mlete mandlje, moko, sladkor in sol damo v multipraktik. Dodamo hladno maslo in kremni sir ter na hirto vse skupaj zmešamo. Dodamo še jajce in po potrebi še malo moke, če je testo preveč lepljivo. Za pol ure postavimo testo v hladilnik.
Za nadev penasto stepemo maslo in sladkor. Dodamo jajce in mandlje.
Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo oziroma razmažemo po pekaču, dodamo mandljev nadev in po vrhu potresemo borovnice s sladkorjem.
Pečemo na 180 °C, 45 min.
Pa prijetno sladkanje!