Enostavno pecivo Bountek
Print Friendly, PDF & Email

Enostavno pecivo Bountek je narejeno iz sestavin, ki jih imamo običajno doma. Ime Bountek je dobilo po kokosovi čokoladici Bounty. Ko zagrizemo vanj, se zaradi kokosove kreme in čokoladnega preliva nehote spomnimo na to slastno čokoladico Bounty.

Enostavno pecivo Bountek – pripomočki:

  • mikser
  • 2 posodi
  • globok pekač
  • peki papir
  • 2 skodelici
  • žlica
  • lopatka

Enostavno pecivo Bountek – sestavine:

  • 4 jajca
  • 180 g kristalnega sladkorja
  • 5 žlic olja
  • 200 g moke (del moke lahko nadomestimo z orehi)
  • 1 pecilni prašek (ali soda bikarbona)
  • pol čajne žličke mletega cimeta
  • 3 žlice kakava (sladki ali grenak)
  • 2 žlici kokosove moke
  • nekaj žlic ruma (lahko izpustimo)

Kokosov nadev:

  • 300 – 350 g kisle smetane
  • 100 g kokosove moke
  • 2-4 žlice sladkorja v prahu (lahko izpustimo)

Čokoladni preliv:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlici kokosovega olja

 Enostavno pecivo Bountek – postopek:

V posodo ubijemo 4 cela jajca in jih zmiksamo.

Dodamo 180 g kristalnega sladkorja in miksamo 5-7 minut. Količino sladkorja lahko nekoliko zmanjšamo, če to bolj ustreza našemu okusu. Dodamo še 5 žlic olja.

V drugi posodi pripravimo suhe sestavine: 200 g moke, pol čajne žličke mletega cimeta, 3 žlice kakava, 2 žlici kokosove moke ter 1 pecilni prašek. Namesto pecilnega praška lahko uporabimo sodo bikarbono.

Suhe sestavine premešamo z žlico in jih postopoma dodajamo v prvo posodo, kjer smo zmiksali jajca s sladkorjem. Po želji in okusu lahko dodamo nekaj žlic ruma ali zgolj rumovo aromo.

Pekač obložimo s peki papirjem, robove pa malenkost namažemo z maščobo.  Maso zlijemo nanj. Pečemo približno 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180° C. Tik pred koncem preverimo, če je biskvit dovolj pečen; to storimo s pomočjo zobotrebca, ki ga zabodemo v biskvit. Če se nič ne prime nanj, lahko pečico izklopimo.

Medtem ko se biskvit peče, zmešamo dobrih 300 g kisle smetane in 100 g kokosove moke. Po želji lahko dodamo nekaj žlic sladkorja v prahu, ni pa nujno, če imamo radi manj sladko.

Na še topel biskvit damo kokosov nadev.

Enakomerno ga namažemo po celotni površini. Pomagamo si z žlico ali lopatko.

Nad vodno paro stopimo 200 g čokolade za kuhanje. Dodamo 2 žlici kokosove olja ali masla.

Kokosov nadev prelijemo s stopljeno čokolado in z lopatko enakomerno razmažemo.

Enostavno pecivo Bountek naj nekaj časa počiva v hladilniku. Narežemo ga na enakomerne koščke z ogretim nožem (nož namočimo v vročo vodo). Da bo užitek še večji, ob pecivu Bountek postrežemo še vročo čokolado na hitro.

Prijetno sladkanje!

Ste ljubitelji kokosa in čokolade? Potem pripravite in poskusite tudi: kokosove čokoladice Bounty, Polžke z okusom Bounty in kokosove praline Bounty.

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.2]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor