Šampinjoni v čemaževi omaki
Ali tudi vi radi nabirate čemaž in uživate v blagem česnovem okusu te izjemno zdravilne rastline? Če je odgovor pritrdilen, potem so šampinjoni v čemaževi omaki pravi recepti za vas. Sledite receptu in si privoščite zelo okusen in predvsem zdrav obrok, katerega lahko postrežete kot preliv ob kuhanem krompirju, testeninah ali rižu.
Pripomočki za pripravo šampinjonov v čemaževi omaki
- velika globlja ponev ali vok
- električni sekljalnik
- nož in deska za rezanje
- kuhalnica
- velika jušna žlica
- merilnik tekočin
Sestavine za pripravo šamponjonov v čemaževi omaki
Za 4 osebe
- 8 dl čemaževe krem juhe
- 500 g šampinjonov
- 80 g svežega ali 3 velike žlice čemaževega pesta
- sol in poper po okusu
- 50 g kokosove masti ali masla
- 2-3 jušni žlici olivnega olja
- 1 manjši por
- 1 srednje velika čebula
- 3 dl smetane za kuhanje
Postopek za pripravo šampinjonov v čemaževi omaki
Najprej skuhajte čemaževo krem juho, po tem, ko imate juho pripravljeno, boste za pripravo te omake potrebovali okoli 30 minut.
V voku ali ponvi na tihem ognju stopimo kokosovo mast ali maslo, dodamo narezan por in čebulo. Sestavine pražimo okoli 5 minut.
med tem časom sesekljamo sveži čemaž in 2-3 žlici olivnega olja v električnem sekljalniku tako, da dobimo čemažev pire (pesto).
Sesekljan čemaž primešamo poru in čebuli ter sestavine pražimo še 5 minut.
Dodamo na grobo narezane šampinjone, posolimo in popopramo po okusu. Sestavine pražimo še kakšnih 7-10 minut.
Po poteku tega časa vlijemo 8 dl čemaževe krem juhe in pustimo vse skupaj kuhati okoli 10 minut na večji temperaturi.
Sestavine v tem času večkrat premešamo. Paziti moramo, da se jed ne prime.
Po poteku tega časa odstranimo šampinjone v čemaževi omaki z ognja, počakamo nekaj minut in k njim vlijemo smetano za kuhanje.
Vse dobro premešamo in pustimo, da se nekoliko ohladi.
Šampinjoni v čemaževi omaki so pripravljeni.
Dober tek vam želim :).