Kremna koruzna juha
Print Friendly, PDF & Email

Juhe radi jemo skozi celo leto, še najbolj pa se priležejo ob hladnih zimskih dnevih, ko nam pogrejejo dušo in telo. Ker smo se naveličali klasičnih juhic, ki jih najpogosteje jemo, sem se lotila nekaj novega. In tako je nastala kremna koruzna juha. Poskusite jo še vi.

Kremna koruzna juha – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • posoda za kuhanje juhe
  • palični mešalnik ali blender
  • žlica, metlica

Kremna koruzna juha – sestavine:

Sestavine so za 2-3 osebe.

  • žlica maščobe (npr. kokosovo olje)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • manjša konzerva koruze (cca 250 g)
  • lovorjev list
  • sol, poper
  • 0,5 l jušne osnove ali vode
  • 1 žlica kisle smetane

Kremna koruzna juha – postopek:

Najprej olupimo in na drobno narežemo 1 čebulo in 2 stroka česna, ki ju nasekljamo. V kozici segrejemo 1 žlico maščobe. Uporabite lahko poljubno vrsto – jaz sem uporabila kokosovo olje. Prepražimo čebulo. Dodamo 2 stroka česna in premešamo.

Ko česen lepo zadiši, prilijemo pol litra jušne osnove, če je nimamo, pa prilijemo vodo. Dodamo lovorjev list in kuhamo na zmerni temperaturi.

Takoj za tem dodamo 1 manjšo konzervo koruze, kar znese običajno okrog 250 – 300 g.

Dodamo še sol in poper. Količino prilagodimo okusu. Pustimo kuhati dobrih 15 minut.

Odstavimo in s pomočjo paličnega mešalnika spasiramo vsebino.

Na koncu dodamo le še 1 žlico kisle smetane in z metlico dobro premešamo. Tako dobimo kremasto koruzno juho. Za minutko jo še segrejemo in juha je končana.

Serviramo v globokem krožniku in zraven ponudimo še kroglice za juho ali kaj podobnega.

Dober tek!

Če imate radi juhice, poskusite tudi enostavno gobovo juho na hitro, kremno juho iz buče in gosto očiščevalno juho. Odlične so!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor