Kremna korenčkovo – bučkina juha
Print Friendly, PDF & Email

Kremna korenčkovo – bučkina juha je odlična za predjed in s tem porabimo kar nekaj bučk in korenja, ki jih lahko rešimo pred zgitjem v hladilniku, saj ne bi vedeli na kakšen način jih porabiti. Juha je zelo enostavna za skuhati, kremni okus pa doda piko na i.

Kremna-korenckovo-buckina-juha-6

Kremna korenčkovo – bučkina juha – pripomočki:

  • globok lonec
  • nož in deska
  • lupilec
  • kuhalnica
  • palični mešalec
  • štedilnik

Kremna korenčkovo – bučkina juha – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 5 večjih korenčkov
  • 2 bučki
  • 2 krompirja
  • 1/2 čebule
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper
  • muškatni orešček po želji
  • 100 ml sladke smetane za kuhanje
  • 1 zvrhana žlica kisle smetane
  • 1 l – 1,5 l vode

Kremna korenčkovo – bučkina juha – postopek:

Vso zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na srednje velike kocke, z izjemo čebule, ki jo narežemo na drobne koščke. Olivno olje damo v lonec in na njem prepražimo čebulo. Nato dodamo še vso zelenjavo in pražimo približno 15 minut. Vmes vso zelenjavo solimo in popramo.

Kremna-korenckovo-buckina-juha-1

Nato dolijemo vodo – količina naj bo tolikšna, da za kakšen cm prekrije vso zelenjavo. S tolikšno količino bo juha ostala dovolj gosta.

Kremna-korenckovo-buckina-juha-2

Kuhamo približno 15 – 20 minut oziroma toliko časa, da se krompir skuha in korenček zmehča. Odstavimo z ognja in nato vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalcem. V kolikor bo med miksanjem juha pregosta, dodajte še malo vode.
Kremna-korenckovo-buckina-juha-3

Pristavimo nazaj na ogenj in dodamo sladko smetano. Kuhamo še 3 minute, nato štedilnik izklopimo.

Kremna-korenckovo-buckina-juha-4

Dodamo še zlico kisle smetane, premešamo in postrežemo. Po želji nasekljamo v juho še malo peteršilja.

Kremna-korenckovo-buckina-juha-5

Tale kremna korenčkovo – bučkina juha je odlična kot predjed tako za starejše kot tudi za mlajše. Na tak način zaužijemo veliko vitaminov in tudi nasiti nas dovolj, da lahko v miru počakamo na preostalo kosilo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor