Kremna juha iz maslene buče
Kremna juha iz maslene buče je hitro pripravljena, okusna juha. Vse kar potrebujemo so maslena buča, par začimb in odlična kremna juhica je tu.
Kremna juha iz maslene buče – pripomočki:
- deska za rezanje
- oster nož
- kuhinjska tehtnica
- jedilna žlica
- merilna posoda za tekočine
- kozica s pokrovko
- palični mešalnik
- čajna žlička
Kremna juha iz maslene buče – sestavine:
(za 4-5 oseb)
- 1 kg maslene buče
- 0,5 l vode
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 1/4 čajne žličke sveže naribanega muškatnega oreščka
- timijan
Kremna juha iz maslene buče – priprava:
Bučo razkosamo na manjše kose, …
… odstranimo semena in olupimo . Semena najlažje odstranimo tako, da jih enostavno postrgamo z žlico. Posamezna kose narežemo na še manjše koščke in jih damo v kozico.
Zalijemo z vodo, pokrijemo in kuhamo približno 10 minut.
Kuhano bučo zmiksamo s paličnim mešalnikom.
Če želimo bolj redko juho, prilijemo še malo vode. Ko juho nadevamo na krožnike, jo, preden jo postrežemo, posujemo s ščepom posušenega timijana.
Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.4]