Korenčkova juha z zdrobom
Korenčkova juha z zdrobom je prijetno sladkega okusa, čudovite oranžne barve in zelo preprosta za pripravo. Za pripravo korenčkove juhe z zdrobom potrebujete zelo malo sestavin in časa, navdušila pa vas bo v vseh letnih časih.
Korenčkova juha z zdrobom – pripomočki:
- nož
- ribežen
- lonec
- kuhalnica
- žlička
Korenčkova juha z zdrobom – sestavine:
- 1 korenček
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- 1 l jušne osnove (lahko tudi jušna kocka in voda)
- 2 žlički masla
- sol in poper
Korenčkova juha z zdrobom – postopek:
Korenček očistimo in ga naribamo, medtem pa v loncu razpustimo maslo.
Na maslu prepražimo korenček, nato pa dodamo zdrob.
Na kratko še popražimo, nato pa zalijemo z jušno osnovo. Začinimo po okusu in kuhamo še toliko časa, da bo korenček kuhan (približno 10 minut).
Pred serviranjem lahko dodamo tudi na drobno narezane liste peteršilja.
Naj vam tekne!