Kokošja juha – krepčilna in polna okusov
Kokošja juha – je juha, ki so jo kuhale naše babice, saj so ponavadi imele domače piščance doma. Poleg tega, da je kokošja juha polna okusov je tudi zelo krepilna saj nas dobesedno spravi na noge pri prehladu, vročini in na splošno slabem počutju. Torej, v mrzlih dneh, ki prihajajo si le pomagajte premagovati razne viroze s to čudežno kokošjo juho!
Pripomočki za pripravo kokošje juhe:
- posoda za kuhanje juhe
- nož
- cedilnik
- posoda za juho
Sestavine za pripravo kokošje juhe:
- 300 g piščanca (najbolje nogica)
- 2 paradižnika
- 1 čebula
- 200 g gomolja zelene
- škorja parmezana
- 1 velik korenček
- 1 žlica domače zelenjavne jušne osnove
- sol
- po želji peteršilj
- 3 do 4 l vode
Postopek priprave kokošje juhe:
Vse sestavine bomo dali v lonec za kuhanje in ga napolnili z vodo, skoraj do vrha. Juho bomo kuhali na zelo nizkem ognju, toliko, da počasi vre.
Kokošjo juho bomo kuhali približno 2 uri. Ko vidimo, da je voda že nekoliko pošla jo poskusimo. V kolikor se nam zdi, da je premalo soli dodamo še ščepec. Nato dodamo še pol litra vode in kuhamo še približno 1 uro na zmernem ognju.
Sedaj lahko našo kokošjo juho odstavimo iz ognja in jo odcedimo. Potrebovali bomo še eno posodo.
Tako, naša kokošja juha je sedaj kuhana. Vse sestavine, ki so se v njej kuhale so seveda za pojest, če so vam všeč. Naš mucek prav z veseljem poje nogico 🙂