Čebulna juha s sirovimi vlivanci
Print Friendly, PDF & Email

Čebulna juha s sirovimi vlivanci je idealna za hladnejše dni, saj vas bo dodobra ogrela. Okus čebule se odlično ujema s sirovimi vlivanci, začimbe pa dodajo piko na i. Idealna je, ko želimo na hitro skuhati dobro in okusov polno juho, ne da bi rabili ogromno sestavin.

Cebulna juha s sirovimi vlivanci_5

Pripomočki za pripravo čebulne juhe s sirovimi vlivanci:

  • manjši lonec
  • deska za rezanje
  • kuhinjski nož
  • kuhalnica
  • kuhinjska tehtnica
  • ribežen
  • čajna in jedilna žlica
  • skledica

Sestavine za čebulno juho s sirovimi vlivanci

(za 4-5 oseb)

Za čebulno juho:

  • 4 jedilne žlice olja
  • 2 večji čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 zvrhani jedilni žlici moke
  • 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
  • 1,2 l vode
  • ščep sladkorja
  • 1,5 čajne žličke soli
  • mleti poper po okusu
  • lovorjev list
  • ščepec kajenskega popra ali čilija

Za sirove vlivance z drobnjakom:

  • 1 jajce
  • 5 dag ribanega sira
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 2 zvrhani jedilni žlici moke
  • ščep soli
  • 1 jedilna žlica drobnjaka (svežega ali posušenega)

Postopek priprave čebulne juhe s sirovimi vlvanci:

Čebulo na drobno sesekljamo (lahko si pomagamo tudi z ribežem ali multipraktikom) in jo na olju dušimo približno 10 minut. Ko se je že nekoliko omehčala, dodamo strt česen in počakamo, da zadiši.Cebulna juha s sirovimi vlivanci_1

Čebuli nato dodamo moko in rdečo papriko, na hitro premešamo ter dolijemo vodo. Dodamo vse začimbe (sol, poper, lovorjev list, sladkor) in vse skupaj pustimo počasi vreti nekje pol ure. Ko je čebula že omehčana, poskusimo juho ter jo po potrebi začinimo po okusu jedcev.

Cebulna juha s sirovimi vlivanci_2

Lotimo se priprave mase za vlivance. V manjšo skledo naribamo sir, dodamo moko, jajce, kislo smetano, sol, poper in drobnjak. Z žlico premešamo, da dobimo gladko maso.

Cebulna juha s sirovimi vlivanci_3

V juho, ki mora rahlo vreti, s pomočjo žlice in noža dodajamo vlivance.

Cebulna juha s sirovimi vlivanci_4

Lonec pokrijemo in na nižji temperaturi kuhamo še nekje 5-10 minut, da se okusi prepojijo. Serviramo s kosom hrustljavega kruha.

Naj dodam, da se v tej juhi čebula ne razkuha popolnoma. V primeru, da vas motijo delčki čebule, priporočam, da juho še preden dodate vlivance, na hitro premešate s paličnim mešalnikom (še pred tem ne pozabite odstraniti lovorovega lista!).

Želim vam dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor