Zelenjavna rižota s piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Obožujem riž, še najbolj pa v rižoti. Jed, ki je primerna za vse letne čase, še posebej dobra je poleti, ko je lahko polna sestavin direktno iz domačega vrta. Enostavna priprava pa je še dodatni bonus, ki nas hitro pripelje do odličnega kosila.

Rižota s piščancem

Zelenjavna rižota s piščancem – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev (vok)
  • kuhalnica

Zelenjavna rižota s piščancem- sestavine

Za 2-3 osebe:

  • Rižota s piščancem1 čebula
  • 1 paradižnik
  • 1 ali 2 korenčka
  • 110 g graha (iz konzerve)
  • 200 g piščanca
  • 1 1/2 manjše skodelice riža (cca 220g)
  • 3 manjše skodelice vode (cca 600 dcl)
  • 1 lovorjev list
  • ščepec bazilike (lahko tudi sveže nasekljane)
  • ščepec peteršilja (lahko tudi sveže nasekljanega)
  • vegeta za začimbo mesa
  • 1 čajna žlička soli
  • olje

Zelenjavna rižota s piščancem – postopek:

Najprej narežemo čebulo na majhne koščke.

Rižota s piščancem

V ponvi oziroma voku segrejemo malo olja in dodamo čebulo ter pomešamo.

Rižota s piščancem

Nato narežemo korenček na kolobarje …

Rižota s piščancem

… in ga dodamo v ponev, kjer ponovno pomešamo.

Rižota s piščancem

Narežemo še paradižnik …

Rižota s piščancem

… in ga prav tako dodamo v ponev in pomešamo. Po potrebi dodamo še malo vode, da se vse sestavine čimbolj pokuhajo (da korenček na koncu ni trd).

Rižota s piščancem

Piščanca narežemo na koščke in ga začinimo (malo soli in malo vegete).

Rižota s piščancem

Ter dodamo v ponev.

Rižota s piščancem

Ko meso dobi barvo, dodamo riž.

Rižota s piščancem

In zalijemo z vodo.

Rižota s piščancem

Pustimo, da se kuha in vmes pomešamo. Dodamo peteršilj, baziliko in lovorjev list.

Rižota s piščancem

Ko vode že skoraj zmanjka dodamo grah in pomešamo.

Rižota s piščancem

Rižota je kuhana, ko zmanjka vode – najbolje, da poizkusite, ker je tudi odvisno od vrste riža, če je dovolj kuhan. V kolikor ni, dodate še malo vode in pokuhate.

Rižota s piščancem

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.2]

Sandra

Obožujem peko in ustvarjanje v kuhinji - sicer, če bi to povedali moji mami oziroma moji celi družini 5 let nazaj bi se vam smejali :). Rada odkirvam nove okuse, nove sladice in z njimi presenetim domače in prijatelje. Čokoholik, nora na kokos, pa še kaj bi se našlo :).

Dodaj odgovor