Tortelini s šparglji v omaki
Tortelini so priljubljen obrok kot kosilo ali večerja. Tortelini s šparglji v omaki pa so še nadgradnja že tako odlične jedi.
Priprava je zelo enostavna in zanjo ne potrebujemo dosti časa. Zraven postrežemo samo še veliko porcijo sezonske solate in odličen obrok je na mizi.
Pripomočki za torteline:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za torteline s šparglji v omaki:
Za 2 osebi:
- šopek špargljev
- 2 stroka česna
- 1 žlica olja ali 30g slanine
- 250 g tortelinov
- sol
- poper
- 100 ml kisle smetane ali smetane za kuhanje
Postopek za torteline s šparglji v omaki:
Šparglje najprej operemo, očistimo olesenelih delov in luskic ter narežemo na poljubno velike kolobarje.
Te kolobarje špargljev damo v ponev v kateri bomo delali omako in jih zalijemo z malo vode (približno 50 ml) ter pokuhamo 2 do 3 minute, da se rahlo zmehčajo, voda pa povre.
Dodamo olje ali za okus še bolje slanino ter na drobno nasekljan česen in za minuto popražimo.
Temperaturo gretja zmanjšamo na minimalno ter odamo kislo smetano ali smetano za kuhanje. Čisto po okusu – katero raje uporabljamo.
Dobro premešamo, dodamo sol in poper ter pustimo omako vreti čisto na mali temperaturi.
Med tem po navodilih skuhamo torteline ter jih dodamo v omako.
Premešamo in hitro narejeno, a zelo okusno jed imamo na mizi.
Tortelini s šparglji v omaki gredo krasno skupaj z veliko porcijo sezonske solate.
Dober tek 🙂