Špargljevi zvitki s piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Špargljevi zvitki s piščancem so božansko dobra jed, ki je tudi na pogled zelo atraktivna. Potrebujemo samo 3 sestavine: šparglje, piščančje meso ter slanino – in lahko pripravimo res zanimivo, spomladansko jed.
Kot prilogo ponudimo različne jedi iz krompirja, pečeno polento ali zgolj veliko porcijo sezonske solate.

Špargljevi zvitki s piščancem

Pripomočki za špargljeve zvitke s piščancem

  • papir za peko
  • pečica
  • kladivo za meso

Sestavine za špargljeve zvitke s piščancem

Za 3 osebe:

  • 500 g špargljev
  • 3 večje piščančje zrezke ali 6 manjših
  • 150 g slanine (pancete)
  • 2 žlici olja
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • paprika v prahu

Postopek za špargljeve zvitke s piščancem

Za špargljeve zavitke s piščancem si pripravimo piščančje zrezke in slanino – namesto slanine lahko uporabimo tudi panceto. Šparglje očistimo, operemo in jim odstranimo olesenele dele.

Špargljevi zvitki s piščancem

Vsak piščančji zrezek dobro potolčemo s kladivom za meso, da dobimo res tanek zrezek. Iz obeh strani jih posolimo in popramo, vendar bodimo previdni pri soljenju, kadar uporabljamo slano mesnino (recimo panceta zna biti zelo slana), da ne bo jed na koncu preslana.

Špargljevi zvitki s piščancem

Na piščančji zrezek položimo šparglje tako, da je zrezek nekje na polovici špargljev. Koliko špargljev bomo uporabili na en zrezek je čisto naša odločitev, oziroma se odločamo po tem, kako radi imajo šparglje naši jedci. Jaz dam ponavadi po 3 debelejše šparglje.

Špargljevi zvitki s piščancem

Piščančje meso zvijemo okoli špargljev. Da se konec ne začne razvijati nazaj, kar uporabimo slanino, ki jo dobro ovijemo okoli piščančjega mesa.

Špargljevi zvitki s piščancem

Ko imamo vse špargljeve zvitke s piščancem pripravljene (torej šparglje zavite v piščančje meso in vse skupaj zavito v slanino), le te zvitke na hitro iz opečemo v ponvi na olju.

Špargljevi zvitki s piščancem

Ko so na hitro opečeni, jih damo na pekač, obložen s papirjem za peko. Sedaj dele špargljev, ki gledajo iz mesa, premažmo s premazom narejenim iz olja, soli, popra, paprike v prahu ter česna v prahu.

Špargljevi zvitki s piščancem

Špargljeve zvitke pečemo v naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, približno 25 minut. Pekač prvih 20 minut pokrijemo s pokrovko, če jo pekač ima, drugače uporabimo aluminijasto folijo. Zadnjih 5 minut pustimo odkrito, da se slanina zapeče.

Špargljevi zvitki s piščancem

Špargljevi zvitki s piščancem

Postrežemo jih takoj tople, z raznovrstnimi prilogami iz krompirja ali polente:

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor