Prosena kaša s šparglji in smetano
Prosena kaša s šparglji je hranljiva jed, ki jo lahko postrežemo kot prilogo mesnim jedem ali kot samostojno jed. Priprava je hitra in enostavna. Sezona špargljev se je že dobro začela in hitro izkoristite dokler še traja.
Prosena kaša s šparglji in smetano – pripomočki:
- ponev
- manjši lonec
- cedlio
- kuhalnica
- nož
- deska za rezanje
- žlica
- žlička
Prosena kaša s šparglji in smetano – sestavine:
Za 3 osebe
- en šop zelenih špargljev oziroma 250 g špargljev
- polovica večje čebule
- 200 ml smetane za kuhanje
- 250 g prosene kaše
- strok česna
- žlička kumine v prahu
- žlica suhega peteršilja
- žlička sušene bazilike
- sol
- žlica olivnega ali rastlinskega olja
Prosena kaša s šparglji in smetano – priprava:
Olupimo čebulo in jo narežemo na manjše koščke. Prepražimo jo na dobro segretemu olju, da porumeni.
Očiščene in na koščke narezane šparglje dodamo k prepraženi čebuli. Pečemo še približno 5 minut.
Nato dodamo česen, kumino, sol, peteršilj, baziliko, sol in vse skupaj zalijemo s smetano za kuhanje. Kuhamo še par minut, da se smetana zgosti.
Vmes med pripravo skuhamo proseno kašo po navodilih na embalaži. Ko je skuhana, jo odcedimo in splahnemo z vročo vodo.
Proseno kašo dodamo k omaki in špargljem ter vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.
Dober tek!