Pleskavica na žaru
Prihaja čas piknikov. Čas, ko pogosto z družino in prijatelji pripravimo žar in se družimo ob dobri hrani. Ker pa na piknikih ne smejo manjkati pleskavice, vam predstavljam dober recept za pleskavice na žaru. So zelo okusne, preprosto in hitro pripravljene. Po tem receptu dobimo 6-7 pleskavic.
Pleskavica na žaru – pripomočki:
- žar
Pleskavica na žaru – sestavine
Za 6-7 pleskavic
- 1 kg mletega mešanega mesa
- 1 čebula
- rastlinsko olje
- sol
- rdeča mleta paprika (za ljubitelje pekoče hrane – mleta pekoča paprika)
- poper
- 1 žlička sode bikarbone
Pleskavica na žaru – postopek:
V večjo posodo damo mleto meso, sol in poper po okusu, 1 veliko žlico rdeče sladke ali pekoče mlete paprike in žličko sode bikarbone.
Dobro premešamo, gnetemo z rokami kot bi gnetli testo za kruh, dodamo drobno narezano čebulo in ponovno pregnetemo.
Ko so sestavine povezane, jih oblikujemo v krogle približno enake velikosti, na dobro po-oljeno delovno površino, vsako posamezno kroglo, oblikujemo v pleskavico.
Pomagamo si z večjim nožem in jo prestavimo na dobro naoljen krožnik, po potrebi polijemo z oljem in eno na vrh druge dodamo naslednjo pleskavico, kot prikazuje spodnja slika.
Ko so pleskavice oblikovane, jih previdno položimo na segret žar. Pečemo kakšnih5-7 minut, eno, potem še drugo stran.
Pleskavice na žaru so pripravljene.
Dober tek.