Piščanec s porom v sojini omaki
Print Friendly, PDF & Email

Hitro, enostavno ter z le nekaj sestavinami si lahko pričaramo okusno kosilo. Piščanec s porom v sojini omaki je malce drugačnega okusa in je tako prijetna popestritev jedilnika. Za pripravo pa potrebujete le 4 sestavine. Poleg lahko postrežete riž, popečen krompir z dimljeno rdečo papriko, …

Pripomočki za piščanca s porom v sojini omaki

  • nož in deska za rezanje
  • kuhinjska tehtnica
  • ponev z višjim robom (lahko tudi vok) s pokrovko
  • kuhalnica
  • posoda ali globok krožnik
  • žlica

Sestavine za piščanca s porom v sojini omaki

Za 4 osebe:

  • 700-800 g piščančjega fileja (lahko tudi puranji)
  • 200-250 g pora
  • malo kokosove maščobe (še bolje arašidovo olje) ali drugega olja
  • 2-3 jedilne žlice temne sojine omake

Priprava piščanca s porom v sojini omaki

Por očistimo in narežemo na kolobarčke. Piščančji file splaknemo pod hladno, tekočo vodo in pustimo, da se malo odteče, nato ga narežemo na poljubne koščke. Sama sem ga narezala na kocke, lahko ha tudi na tanke trakce, manjše zrezke … Po želji. Priporočam le, da so manjši koščki.

V ponvi segrejemo maščobo. Sama sem tokrat uporabila kokosovo maščobo, če pa imate pri roki arašidovo olje, se bo le-to krasno ujelo s sojino omako. Sicer pa lahko uporabite tudi navadno olje, če drugega nimate. Na segreti maščobi popečemo koščke piščanca.

Ko se piščanec popeče, ga poberemo iz ponve in ga damo v posodo ali globok krožnik. V ponev sedaj stresemo narezan por, ki ga popražimo. Ko por malce postekleni, mu dodamo temno sojino omako, premešamo in dodamo še popečene koščke piščanca.

Premešamo in v pokriti ponvi kuhamo okoli 10 minut, vmes lahko občasno premešamo.

Jed je pripravljena, da jo postrežemo skupaj s poljubno prilogo.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.1]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor