Pečen krompir z dimljeno rdečo papriko
Print Friendly, PDF & Email

Pečen krompir je lahko odlična priloga ali pa samostojna jed. In če ga začinimo še z dimljeno rdečo papriko, katere okus je res nekaj posebnega, potem je vse skupaj lahko pravo kulinarično doživetje.  Priprava pečenega krompirja z dimljeno rdečo papriko je povsem enostavna, zato le zavihajte rokave in enkrat za spremembo pripravite pečen krompirček z dimljeno rdečo papriko.

pecen-krompir-z-dimljeno-rdeco-papriko

Pripomočki za pripravo pečenega krompirja z dimljeno rdečo papriko:

  • lupilec krompirja in nož
  • večja plastična skleda
  • poljuben pekač z višjim robom (moj je bil velikosti 28×36 centimetrov)
  • električna pečica

Sestavine za pečen krompirja z dimljeno rdečo papriko

Za 4 osebe

  • 800-900 g krompirja (oz. količina, ki jo sicer pripravite za 4 osebe)
  • 3 žlice olja (sama v tem primeru uporabim navadnega, lahko pa je tudi kokosovo, sezamovo, olivno …)
  • sol po okusu
  • 1 čajna žlička (zvrhana) mlete rdeče dimljene paprike (če dimljene nimate, lahko uporabite tudi navadno mleto rdečo sladko papriko)
  • 1 dl vode

Postopek priprave pečenega krompirja z dimljeno rdečo papriko

Pečico priklopimo na 170 °C (ventilacijska pečica). Medtem, ko čakamo, da se pečica ogreje, krompir olupimo, ga umijemo in narežemo na poljubne kose, primerne za pečen krompir. Krompir dajemo v večjo plastično skledo. Ko je ves krompir v skledi, krompir zalijemo s hladno vodo in splaknemo, ter odlijemo vodo.

Krompirju dodamo začimbe – sol po okusu in 1 zvrhano čajno žličko mlete dimljene rdeče paprike, dve jedilni žlici olja in 1 dl vode.

pecen-krompir-z-dimljeno-rdeco-papriko-4

Vse skupaj dobro premešamo (najbolje kar z žlico), mešamo tako dolgo, da se vsa mleta paprika in sol lepo porazdelita po krompirju. Ko so vse sestavine dobro razporejene po krompirju, vsebino sklede (s tekočino vred) stresemo v pekač. Pekača ni potrebno dodatno mastiti, saj je olje že med krompirjem. Krompir čim bolj enakomerno razporedimo po pekaču.

pecen-krompir-z-dimljeno-rdeco-papriko-1

Ko je pečica ogreta, pekač s krompirjem, začinjenim z dimljeno mleto rdečo papriko potisnemo v pečico in krompir pečemo približno 35 minut oziroma toliko časa, da krompir dobo želeno stopnjo zapečenosti.

pecen-krompir-z-dimljeno-rdeco-papriko-10

Pečem krompir z dimljeno rdečo papriko s pomočjo lopatke nalagamo na krožnike in postrežemo.

pecen-krompir-z-dimljeno-rdeco-papriko-2

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.7]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor