Pečena rdeča pesa
Print Friendly, PDF & Email

Rdeča pesa, gomoljna zelenjava za katero nam pogosto povsem zmanjka idej kako bi jo lahko pripravili. Tako jo najpogosteje kar vložimo in pojemo v solati. Ste kdaj pomislili, da bi jo lahko spekli, tako kot krompir? Ne? No, jaz vam toplo priporočam, da jo poskusite. Pečena rdeča pesa je krasna priloga (ali skupaj s solato kar samostojna jed, ki še kako tekne za večerjo), ki več kot odlično nadomesti krompir in popestri kosilo. Priprava pa je zelo enostavna.

Pripomočki za pečeno rdečo peso

  • nož
  • večja skleda
  • jedilna žlica
  • tehtnica
  • pekač primerne velikosti (moj je bil velikosti 28×36 centimetrov)
  • pečica

Sestavine za pečeno rdečo peso

Za 1-2 osebi (kot glavna jed):

  • 500-600 g rdeče pese
  • 3 jedilne žlice olivnega olja
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • 1 jedilna žlica sezamovih semen

Priprava pečene rdeče pese

Pečico priklopimo in njeno temperaturo nastavimo na 180 °C (ventilacijska pečica).

Rdečo peso umijemo, odstranimo liste in jo olupimo. Olupljeno rdečo peso narežemo na poljubne kose. Lahko v obliki pomfrija, lahko na rezine (koleščke), lahko na kocke … Kar vam je ljubše.

Dodamo olivno olje, sol in poper ter sezamova semena. Premešamo (z žlico) in pretresemo v pekač. Pečemo 25-35 minut. Čas peke pa je seveda odvisen tudi od debeline vaših kosov. Moji so bili tanjši, zato tudi čas peke krajši.

Postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 31 Povprečno: 4.2]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor