Začinjena cvetača pečena v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Začinjena cvetača je lahko odlična, lahka samostojna jed ali priloga mnogim mesnim jedem. Tokrat jo bomo pripravili v pečici in jed izboljšali še s parmezanom ali ribanim sirom.

Začinjena cvetača pečena v pečici

Pripomočki za začinjeno cvetačo pečeno v pečici:

  • pečica
  • papir za peko

Sestavine za začinjeno cvetačo pečeno v pečici:

Za 2 osebi:

  • 300 g cvetačnih cvetov
  • 2 stroka česna
  • 50 g parmezana ali poljubnega ribanega sira
  • 1/2 žličke mlete paprike
  • poper
  • sol
  • 2 žlici olja

Postopek za začinjeno cvetačo pečeno v pečici:

Pripravimo si oprane cvetačne cvetove, parmezan ali sir, česen, olje ter začimbe.

Začinjena cvetača pečena v pečici

Cvetačne cvetove nazrežemo ali natrgamo na poljubno velike dele (jaz ponavadi cvet prerežem na polovico), jih damo v posodo ter prelijemo z oljem. Olje naj bo olivno ali kakšno drugo hladno stiskano (sončnično). Dobro premešamo, da se oprime cvetačnih cvetov.

Začinjena cvetača pečena v pečici

Česen nasekljamo čisto na drobno ter ga dodamo cvetači. Solimo, popramo, posujemo z mleto papriko in zopet dobro premešamo.

Začinjena cvetača pečena v pečici

Na koncu posujemo s polovico parmezana ali kakšnega drugega ribanega sira po vašem okusu in pustimo 5 do 10 minut, da se začimbe in olje malo vpijejo v cvetačo.

Začinjena cvetača pečena v pečici

Pečemo v naprej ogreti klasični pečici 15 minut na 180 °C. Posujemo še z drugo polovico parmezana / sira in pečemo še dodatnih 5 minut, da se sir raztopi.

Začinjena cvetača pečena v pečici

Začinjeno cvetačo pečeno v pečici lahko postrežemo kot samostojno vegetarijansko jed, ali pa kot odlično prilogo različnim mesnim jedem.

Začinjena cvetača pečena v pečici

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor