Koščki piščanca v omaki iz lisičk
Print Friendly, PDF & Email

Nežni in mehki koščki piščanca in okus lisičk, dopolnjen z začimbami; vse v krasni jedi, ki sem jo poimenovala kar koščki piščanca v omaki iz lisičk. Poleg se odlično priležejo skutni svaljki, ki jih pripravimo medtem, ko se koščki piščanca v omaki iz lisičk kuhajo. Preprosto in okusno. Poskusite!

Koscki-piscanca-v-omaki-iz-lisick (27)

Pripomočki za pripravo koščkov piščanca v omaki iz lisičk:

  • nož in deska za rezanje
  • ponev z višjim robom ali vok s pokrovko
  • globok krožnik + pokrovka
  • kuhalnica
  • jedilna žlica
  • kuhinjska tehtnica
  • merilnik tekočin
  • štedilnik

Sestavine za pripravo koščkov piščanca v omaki iz lisičk

Za 3-4 osebe:

  • 1 piščančji file (450-530 g)
  • 100 g lisičk
  • 2-3 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 1 kocka kokosove masti (ali druge maščobe)
  • 1 jedilna žlica ostre moke
  • 2-3 jedilne žlice kisle smetane
  • 4-5 dl vode
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • začimbe za piščanca po okusu
  • 1-2 ščepca muškatnega oreščka

Postopek priprave za koščke piščanca v omaki iz lisičk

Piščančji file splaknemo pod hladno vodo, nato pa ga narežemo na poljubno velike kose. Meso začinimo z začimbami za piščanca. Peteršilj in česen pa na drobno sesekljamo. Lisičke očistimo in narežemo na poljubne kose.

koscki-piscanca-v-omaki-iz-lisick-1

Piščančje koščke v ponvi, na kokosovi maščobi na hitro popečemo. Popečene koščke piščanca s pomočjo lopatke vzamemo iz ponve in jih denemo v skledo ali globok krožnik. Pokrijemo.

koscki-piscanca-v-omaki-iz-lisick (49)

V ponvi, na maščobi, ki je ostala sedaj prepražimo drobno nasekljan česen in peteršilj. Samo toliko, da zadiši. Nato dodamo lisičke. Gobe pražimo na nizkem ognju, toliko časa, da voda izhlapi. Dodamo moko.

koscki-piscanca-v-omaki-iz-lisick (1)

Z moko naredimo prežganje, nato vse skupaj zalijemo z vodo in dobro zmešamo, da ne nastanejo grudice. Začinimo in dodamo prej popečene koščke piščanca. Vse skupaj, v pokriti ponvi oz. voku, kuhamo 15-20 minut. Nato pa 5 minut pred koncem kuhanja dodamo še kislo smetano, ki jo vmešamo v omako iz lisičk tako, da je omaka enotna in v njej ni sledi koščkov kisle smetane.

Koscki-piscanca-v-omaki-iz-lisick (7)

Poskusimo, po potrebi še vedno lahko dodatno začinimo. V kolikor se nam zdi omaka pregosta, lahko dolijemo še malo vode. Če pa se maka zdi preredka, jo zgostimo. To storimo tako, da v majhni skodelici skupaj s čisto malo vode zmeššamo malo moke in dolijemo k omaki iz lisičk in piščancu, premešamo in na ta način dodatno zgostimo omako.

Koscki-piscanca-v-omaki-iz-lisick (26)

Postrežemo skupaj s poljubno prilogo, nam se zdijo koščki piščanca v omaki iz lisičk odlični z skutnimi svaljki, ki jih lahko skuhamo ali pa ocvremo.

Koscki-piscanca-v-omaki-iz-lisick (13)

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.6]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor