Hitro in preprosto: jušni vlivanci in svaljki v enem
Print Friendly, PDF & Email

Se vam je že zgodilo da ste skuhali govejo juho in na koncu ugotovili, da vam je zmanjkalo jušnih rezancev? Ali pa  ne veste, kaj bi postregli kot prilogo h gobovi omaki?
Imam dobro rešitev. Jušni vlivanci in svaljki v enem, narejeni v manj kot 10-ih minutah.

Hitro in preprosto: jušni vlivanci in svaljki v enem

Jušni vlivanci in svaljki – pripomočki:

  • manjša posodica za mešanje sestavin
  • vilica
  • jedilna žlica

Jušni vlivanci in svaljki – sestavine:

  • 1 jajce
  • 2 jedilni žlici moke
  • sol (po potrebi, želji)

Jušni vlivanci in svaljki – postopek:

V posodico razbijemo 1 jajce in ga s pomočjo vilice premešamo tako, da združimo rumenjak in beljak. Postopoma dodajamo moko in mešamo z vilico, toliko časa, da izginejo delci moke in da se zmes popolnoma združi.

Hitro in preprosto: jušni vlivanci in svaljki v enem

Hitro in preprosto: jušni vlivanci in svaljki v enem

Z jedilno žlico zajamemo narejeno zmes, in s pomočjo prsta previdno položimo (”vlijemo” v vročo juho.

Hitro in preprosto: jušni vlivanci in svaljki v enem Hitro in preprosto: jušni vlivanci in svaljki v enem
Kuhamo še 5 minut in svaljki so narejeni.

Svaljke lahko tudi odcedimo in jih kot prilogo dodamo kakšni gobovi ali sirovi omaki. Ali pa jih skuhamo v slani vreli vodi in postrežemo v juhi kot zamenjavo za testenine.

Priprava svaljkov vam ne bo vzela več kot 10 minut. Zato poskusite. Res so odličnega okusa.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor