Hitro in preprosto: jušni vlivanci in svaljki v enem
Se vam je že zgodilo da ste skuhali govejo juho in na koncu ugotovili, da vam je zmanjkalo jušnih rezancev? Ali pa ne veste, kaj bi postregli kot prilogo h gobovi omaki?
Imam dobro rešitev. Jušni vlivanci in svaljki v enem, narejeni v manj kot 10-ih minutah.
Jušni vlivanci in svaljki – pripomočki:
- manjša posodica za mešanje sestavin
- vilica
- jedilna žlica
Jušni vlivanci in svaljki – sestavine:
- 1 jajce
- 2 jedilni žlici moke
- sol (po potrebi, želji)
Jušni vlivanci in svaljki – postopek:
V posodico razbijemo 1 jajce in ga s pomočjo vilice premešamo tako, da združimo rumenjak in beljak. Postopoma dodajamo moko in mešamo z vilico, toliko časa, da izginejo delci moke in da se zmes popolnoma združi.
Z jedilno žlico zajamemo narejeno zmes, in s pomočjo prsta previdno položimo (”vlijemo” v vročo juho.
Kuhamo še 5 minut in svaljki so narejeni.
Svaljke lahko tudi odcedimo in jih kot prilogo dodamo kakšni gobovi ali sirovi omaki. Ali pa jih skuhamo v slani vreli vodi in postrežemo v juhi kot zamenjavo za testenine.
Priprava svaljkov vam ne bo vzela več kot 10 minut. Zato poskusite. Res so odličnega okusa.
Dober tek!