Enostaven pečen piščanec s hrustljavo skorjico z medom
Print Friendly, PDF & Email

En lep sončen vikend je pozvonilo na vratih in pred njimi je stala partnerjeva mami. ‘Nekaj čudovitega imam za vaju’, je rekla in mi v roke položila ogromen kozarec medu. Oh, kako sem se ga razveselila! Še bolj pa sem bila navdušena, ko mi je začela razlagati kje je med dobila: od kmeta na sprehodu, čisto domači bio med. ‘Vau, super, komaj čakam, da ga poskusim’, so se mi že cedile sline. Tu moram verjetno omeniti, da to moje ogromno navdušenje ni izviralo le iz tega, da obožujem med, ampak tudi iz tega, da že nekaj let živim v Angliji in tu ni tako preprosto dobiti pravega domačega medu, tako kot doma.

No, sedaj imava med, kaj pa bova z njim? Seveda ga je potrebno takoj dati na preizkušnjo. Kaj še imava v hladilniku? Piščanca? No, pa dajva čarati! In kar je nastalo nama je vzelo sapo. Enostaven pečen piščanec s hrustljavo skorjico z medom nima le posebnega sladkastega okusa in hrusta, ampak zaradi medu ostane noro sočen. Moram reči, da tako dobrega piščanca še nisem jedla, pa še tako malo dela je z njim, zato vem, da bo sedaj pogosto na najinem jedilniku.

Enostaven pecen piscanec s hrustljavo skorjico z medom

Pečen piščanec s hrustljavo skorjico z medom – pripomočki:

  • ni posebnih pripomočkov

Pečen piščanec s hrustljavo skorjico z medom – sestavine

Za 2-3 osebe:

  • 750 g piščančjih beder s kožico
  • 6 čajnih žličk (tekočega) medu
  • ščepec soli (po želji)

Pečen piščanec s hrustljavo skorjico z medom – priprava

Prižgite pečico na 200 °C klasično (ali 180 °C ventilacijsko).

V posodo položite piščanca in čez pokapajte med.

Enostaven pecen piscanec s hrustljavo skorjico z medom

Z rokami dobro vmasirajte med po vseh kosih. Fino namažite tudi kožico, saj bo zaradi tega res hrustala.

Enostaven pecen piscanec s hrustljavo skorjico z medom

Piščanca položite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem.

Enostaven pecen piscanec s hrustljavo skorjico z medom

Pecite 40 minut, a ne pozabiti na sredini peke obrniti kosov.

Enostaven pecen piscanec s hrustljavo skorjico z medom Enostaven pecen piscanec s hrustljavo skorjico z medom

Po želji potresite s soljo.

Enostaven pecen piscanec s hrustljavo skorjico z medom

Enostaven pečen piščanec s hrustljavo skorjico z medom je res hiter za pripravo, čudovito karameliziran in sočen. Na tak način lahko spečete tudi celega piščanca, le prilagodite čas pečenja in med namažite tudi pod kožico. Postrezite s prilogo po želji (na primer krompirjevo solato z drobnjakom ali pa kišem s špinačo) ter uživajte v okusih.

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Nina Jesih

Na kratko, sem kuratorka in koordinatorka projektov v produkcijski hiši in zelo zelo rada jem. Hkrati pa imam tudi svoje podjetje, kjer učim ženske, kako se znebiti stresa na naraven način in kako poskrbeti zase brez slabe vesti. Še predobro vem, kako nezdrava ter prazna hrana vplivata na naše telo in psiho, zato zelo rada eksperimentiram z zdravimi recepti in naravnimi rešitvami, s katerimi ohranjam fit telo in duha, da se lahko lahkotno spoprimem z vsakodnevnimi izzivi.

Dodaj odgovor