Čevapčiči v kvašenem testu
Čevapčiči v kvašenem testu so nastali povsem slučajno, ko sem za kosilo nameravala pripraviti čevapčiče, hkrati pa se mi je oko ustavilo na zavitku po nesreči kupljenega zavitka svežega kvašenega testa za pico. In je padla ideja za malo drugačne čevapčiče, ki pravzaprav poleg sklede solate ali druge sveže zelenjave sploh ne potrebujejo drugih dodatkov in je odlično kosilo, ki tekne celi družini, tudi najmlajšim.
Hkrati pa ta recept ponuja veliko možnosti za dodatno nadgradnjo jedi. Čevapčiče bi dodatno lahko ovili v slanino, testo premazali s kajmakom, z ajvarjem, morda celo čili omako, če ste za pekoče, dodali rezino sira, …
Pripomočki za čevapčiče v kvašenem testu
- pekač v velikosti pečice in papir za peko
Sestavine za čevapčiče v kvašenem testu
Za 4 osebe
- 480 – 500 g čevapčičev
- 550 g svežega kvašenega testa za pico
- nekaj kapljic olja
- 1 jajce
Seveda bo vse skupaj izpadlo še okusnejše, če boste uporabili domače testo za pico, priporočam, da ga pripravite po receptu za najboljše testo za pico.
Po želji:
- kajmak,
- ajvar,
- lističi sira (število enako številu čevapčičev)
- čilijeva omaka,
- …
Priprava čevapčičev v listnatem testu
Najprej na čisto malo olja v segreti ponvi na hitro popečemo čevapčiče iz vseh strani, toliko, da zakrknejo. Popečene čevapčiče odlagamo na krožnik, da se ohladijo (vsaj do mlačnega, najbolje povsem).
Ko so se čevapčiči ohladili, vklopimo pečico in jo nastavimo na 170 °C (ventilacija), pekač obložimo s papirjem za peko, sveže testo pa odvijemo. Glede na velikost čevapčičev izrežemo koščke testa. Najlažje tako, da na testo položimo čevapčiče in izrežemo. Lahko bi izrezali tudi trakce kvašenega testa in z njimi ovili vsak posamezni čevapčič.
Čevapčiče zavijemo v testo, kot omejeno, jih lahko tudi ovijete z ožjimi trakci. Če boste testo premazali s poljubnim nadevom, to storite sedaj, nato pa na nadev položite čevapčič in zavijte. Polagamo jih na pekač. Jajce razžvrkljamo in s pomočjo čopiča premažemo v kvašeno testo za pico zavite čevapčiče.
Pečemo v ogreti pečici pri 170 °C (ventilacija) približno 20 minut, da se testo lepo zlato rjavo zapeče.
Naj vam teknejo!