Božanski mlinci iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Božanski mlinci iz pečice, so prava gurmanska poslastica. Mehki in sočni mlinci napiti z okusi vseh sestavin obdajajo koščke popečenega piščančjega mesa, vse skupaj pa povezujeta slasten stopljeni sir in smetanova omaka … za prste polizat … Sledite temu receptu in na enostaven način pripravite božanske mlince iz pečice, ter razveselite svoje bližnje z gurmansko poslastico.

Božanski mlinci iz pečice

Božanski mlinci iz pečice – pripomočki

  • Kuhalnica
  • Ponev
  • Kozica
  • Večja žlica za zajemanje
  • Stekleni okrogel pekač

Božanski mlinci iz pečice – sestavine

(za 4 osebe)

  • 200 g piščančjega mesa narezanega na koščke
  • 150 g naribanega sira
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 180 g kisle smetane
  • 250 g mlincev z jajci (kupljenih)
  • 1 kocka jušne osnove (goveje)
  • začimba za pečenega piščanca
  • sol, poper
  • oljčno olje

Božanski mlinci iz pečice – postopek

V kozici skuhamo 600 ml jušne osnove (iz kocke). Mlince nalomimo na poljubne koščke. Ko je jušna osnova kuhana vanjo stresemo mlince in jih pustimo, da se namakajo v jušni osnovi. Mlinci naj se namakajo dobrih 10 minut. Vmes jih premešamo.

Božanski mlinci iz pečice

Medtem na oljčnem olju popečemo koščke piščančjega mesa, meso solimo, popramo in potresemo z začimbo za pečenega piščanca. Ko meso dobi rjavkasto barvo in je v sredini pečeno, ga poberemo iz ponve in pustimo počivati. Uporabili ga bomo kasneje.

Božanski mlinci iz pečice

Pripravimo omako za prelivanje, tako da v isto ponev stresemo kislo smetano, smetano za kuhanje in na zmernem ognju malo pokuhamo, ter premešamo. Kuhamo cca. 2 minuti, da se sestavine med seboj povežejo. Če želimo, lahko omako dosolimo.

Božanski mlinci iz pečice

Vzamemo pekač, ki ga malo naoljimo po dnu z oljčnim oljem. Sestavine postopoma zlagamo v pekač. Na dno damo plast mlincev, mlince potresemo z nekaj koščki mesa in meso potresemo z malo naribanega sira, vse prelijemo z malo omake.

Božanski mlinci iz pečice

Zlagamo plasti, dokler ne porabimo sestavin. Zadnja plast naj bodo mlinci, ki jih prelijemo z omako.

Božanski mlinci iz pečice

Pekač položimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut na temperaturi 180 stopinj Celzija.

Božanski mlinci iz pečice

Ko je jed gotova, jo pustimo stati 10 minut, da se nekoliko ohladi in jo lažje postrežemo. Jed lahko okrasimo s češnjevim paradižnikom in svežim peteršiljem.

Božanski mlinci iz pečice

Nasvet
Dobro se je prepričati, da so mlinci popili juho. V primeru, da juha ostane na dnu kozice in jo zlijemo v pekač, bo jed preveč tekoča. Količino sira lahko prilagodite svojim željam. Kadar solite ostale sestavine imejte v mislih, da je sir sam po sebi slan, da jedi ne presolite. K jedi se dobro prileže kakršnakoli kisla solata.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

tinag

"Keep it simple..." in več je manj je moj moto pri kuhanju...

Dodaj odgovor