Pehtranovi buhteljčki za vegane
Pehtranovi buhteljčki so namenjeni veganom. Sama obožujem pehtranove sladice, zato sem se odločila, da poizkusim narediti še buhteljčke iz pehtrana. Recept je zelo enostaven. Buhteljčkom lahko dodate še marmelado. Odlični so tudi za otroke, saj ne vsebujejo veliko sladkorja. Lahko ji vzamete tudi na izlet, kot posladek.
Pripomočki za pehtranove buhteljčke za vegane
- žlica in žlička
- tehtnica
- merilna posoda
- pekač velikosti 24×16 cm
- mešalna posoda
- posoda za gretje napitka
Sestavine za pehtranove buhteljčke za vegane
(za 12 buhteljčkov)
- 360 g pirine moke
- 200 ml riževega napitka
- 100 ml mineralne vode
- 1 žlica kokosovega sladkorja (lahko tudi več)
- 2 žlici pehtrana
- 5 žlic olivnega olja
- 1 žlička vinskega kamna
- olivno olje za pekač
Kako pripravimo pehtranove buhteljčke za vegane
V posodo stresem suhe sestavine (moko, pehtran, kokosov sladkor, vinski kamen in sol). Vinskega kamna in soli nikoli ne smemo dati skupaj, ker potem testo ne vzhaja.
Dolijem olivno olje, mineralno vodo ter topel rižev napitek ter vse skupaj zmešam z žlico. Maso postavim za vsaj uro na tolpo, da vzhaja. Jaz sem jo dala v ogreto pečico (50 °C).
Pečico prižgem na 160°C. Iz testa oblikujem manjše kroglice in jih polagam na pekač, kamor sem prej nalila malo olja.
Pekač postavim v ogreto pečico, pečem 45 minut na 160 °C . Kdor želi si lahko buhteljčke napolni še z marmeldo.
Zdravo sladkanje vam želim!