Korenčkova omleta (veganska)
Print Friendly, PDF & Email

Mojega triletika vedno težko pripravim, da zjutraj jé, zato ga razvajam tako (seveda samo ob vikendih, ko imam na voljo malo več časa), da iz omlet izrezujem različne oblike. Tokrat sem mu naredila korenčkovo omleto, saj sin obožuje korenje in ga ponavadi kar vzame v roke in ga hrusta. 🙂
Korenčkova omleta je narejena iz pirine moke, korenja, ovsenega napitka ter vanilije v prahu, ki omleti res poudari okus. Ker bo pa kmalu velika noč, sem iz omlete z modelčki za piškote izrezala zajčke. Moj triletnik je bil navdušen nad zajtrkom. Iz korenčkove omleta lahko izrežete tudi različne oblike. Ali pa pustite omleto takšno kot je.

Na korenčkovo omleto si lahko namažete različne marmelade (slivova, marmelada iz črnega ribeza) ali pa različne namaze kot je rožičev namaz z lešniki ali čokoladni namaz iz datljev in kakava. Lahko jo pa pojeste kar brez vsega.

Pripomočki za korenčkovo omleto:

  • posoda za mešanje
  • žlička
  • tehtnica
  • merilna žlička
  • metlica za mešanje
  • ponev (24 cm)
  • obračalka za palačinke
  • ribežen, lupilnik za zelenjavo, nož
  • posoda za naribano korenje
  • modelčki za izrezovanje piškotov (naj bodo malo večji)
  • velik krožnik za omleto (jaz sem uporabila veliko leseno desko)

Sestavine za korenčkovo omleto:

Za 1 omleto oz. 1 osebo

  • 70 g pirine moke
  • 30 g naribanega korenja (cca. 1 manjši korenček)
  • 1 žlička vinskega kamna
  • ščepec soli
  • 220 ml ovsenega napitka
  • kokosovo olje za peko oz. kar uporabljate za peko

In še za dekoracijo:

  • malo korenčka
  • 3 rozine

Kako naredim korenčkovo omleto:

V posodo nalijem ovsen napitek in ga z metlico mešam tako dolgo, da nastanejo mehurčki (bolj boste mešali bolj bo omleta mehka). Lahko si pomagate tudi z električnim mešalnikom.
Postopoma dodam moko, sol in vinski kamen (soli ne smemo dati direktno na viski kamen). Korenje olupim in ga naribam v posodo k ostalim sestavinam ter vse skupaj zmešam z metlico.

Maso za omleto vlijem v namaščeno ponev ter jo pečem toliko časa, da se začnejo delati mehurčki (cca. 5 – 7 minut) na eni strani, nato jo obrnem. Ker omleta ne vsebuje jajc, jo moramo zelo previdno obrniti z lopatico.
Omleto pečem še nekaj časa na drugi strani cca. 2 – 3 minute.

Pečeno korenčkovo omleto preložim na krožnik ali leseno desko in počakam, da se malo ohladi. Iz nje z modelčki za piškote izrežem zajčke.

Zajčkom iz korenja naredim brčice in očesa iz rozin.

Želim vam dober tek in lep začetek dneva!

Tukaj si lahko pogledate še ostale moje recepte za omlete:

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor