Zdravo in okusno: zelenjavno-jajčna omleta
Vsi vemo, da je je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Zanj si lahko privoščimo zelenjavno-jajčno omleto. Jajca so bogata z beljakovinami, zelenjava pa z vitamini, zato je ta kombinacija prava energijska bomba.
Pripomočki za zelenjavno-jajčno omleta:
- ponev
- kuhalnica
- deska za rezanje
- nož
- manjša plastična posodica
- vilica
Sestavine za zelenjavno-jajčno omleto:
(za eno osebo)
- manjša čebula
- dve manjši papriki
- paradižnik
- dve jajci
- ščep soli
- ščep popra
- olje ali svinska mast
Postopek priprave zelenjavno-jajčne omlete:
Papriko operemo, prerežemo na polovico, očistimo semena ter narežemo na manjše koščke. Paradižnik prav tako operemo ter narežemo.
Čebulo olupimo ter nasekljamo. V ponvi segrejemo olje ali mast.
Jajci ubijemo, dodamo ščep soli in popra ter z vilico stepemo.
Na masti prepražimo zelenjavo. Ko je zelenjava malo popražena dodamo jajce. Omleto pečemo naprej na eni strani, nato pa obrnemo na drugo stran.
Pripravljeno omleto serviramo z odličnim pirinim kruhom.
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.5]