Šnite iz toasta
Print Friendly, PDF & Email

Šnite, ali pravilno “francoski opečenec” lahko pripravimo iz vsakega kruha. Najbolje je, da je kruh vsaj kakšen dan star, ker tako vsebuje manj vlage in vpije več jajčne zmesi. Tokrat so nam ostajale rezine toasta in naredili smo šnite iz toasta, ki so božanskega okusa.

Pripomočki za šnite iz toasta:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za šnite iz toasta:

Za 2 osebi:

  • 6 toastov
  • 2 jajci
  • 1,5 dl mleka
  • sol
  • 1 ščepec vanilin sladkorja
  • 1 žlica olivnega olja

Postopek za šnite iz toasta:

Pripravimo si toast (lahko tudi kakšen drugi kruh, ki ga narežemo na približno 1,5 cm debele rezine). Potrebujemo še jajci, sol, vanilin sladkor in mleko.

V globokem krožniku razžvrkljamo jajci, dodamo sol, vanilin sladkor in mleko. Vse dobro premešamo. Sedaj toaste ali rezine kruha namočimo v to zmes iz obeh strani. Na vsaki strani pustimo kruh par sekund, da se namoči, vendar ne čisto prenapije jajčne mase.

Ponev, v kateri bomo pekli šnite iz toasta, premažemo z oljem in dobro segrejemo. Ko polagamo šnite v ponev, mora masa na šnitah zacvrčati. Da bodo le te od zunaj lepo zapečene, znotraj pa se kruh ne bo izsušil.

Na vsaki strani jih pečemo minuto do minute in pol – do lepe zlato rjave barve. Postrežemo jih takoj vroče, zraven pa lahko ponudimo tako sladke dodatke (razne čokoladno lešnikove namaze, sladkor, marmelade, prelive) ali slane dodatke (sire, mlečne in zelenjavne namaze, pršut ali ostale mesnine).

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor