Noro dobre čokoladne kokice
Imate v načrtu doma pogledati kakšen dober film, pa ne veste kaj bi zraven prigriznili? Odgovor je tukaj! Noro dobre čokoladne kokice so res dobre. Zraven si omislite le kakšne vlažilne robčke, saj vam bodo po prazni skledi ostali le zapackani prsti od čokolade. Vendar se splača!
Čokoladne kokice – pripomočki:
- ena manjša in ena večja kozica
- ena večja plastična posoda
- kuhalnica ali lopatka za peko
- deska in nož
- štedilnik
- hladilnik
Čokoladne kokice – sestavine:
- 100 g kokic
- 100 g čokolade (70%, mlečne, bele – po želji)
- 50 g masla
- 100 g sesekljanih oreščkov (lešniki, orehi, mandlji – po želji)
Čokoladne kokice – postopek:
Postopek pričnemo s topljenjem čokolade in masla (40 g). V manjši kozici na majhnem ognju počasi stopimo ti dve sestavini. Nato kozico odstavimo in počakamo, da se malenkost ohladi.
Medtem pripravimo kokice. V večjo kozico damo 10 g masla (slika 1) ter počakamo, da se stopi. Nato dodamo kokice (slika 2), ter na zmernem ognju čakamo, da začnejo pokati. Vmes večkrat premešamo s kuhalnico ali pretresemo posodo, da se kokice ne bi zažgale in, da se enakomerno segrejejo.
Med čakanjem na pokanje kokic z nožem na drobno sesekljamo oreščke (v mojem primeru so to lešniki).
Ko so kokice narejene, jih preložimo v večjo plastično posodo. Čez polijemo s čokolado ter previno premešamo. Nato dodamo še oreščke.
Sedaj pa sledi majhen preobrat. Čokoladne kokice ne jemo tople in lepljive od čokolade, vendar jih za 30 min postavimo v hladilnik ali za 15min v zamrzovalnik. Vzamemo jih ven in kokice so super hrustljave in še bolj slastne. Shranimo jih lahko tudi čez noč v hladilniku in jemo naslednji dan.
Za dober prigrizek je poskrbljeno. Sedaj potrebujete le še dobre prijatelje okrog sebe in odličen film. Pa naj se druženje začne.
Pa ne pozabit na koncu obliznit prste! 🙂