Kuhana koruza
Print Friendly, PDF & Email

Kuhana koruza je odličen poletni prigrizek. Ko smo bili na morju, so bili prodajalci s kuhano koruzo na vsaki plaži in si ga lahko že na daleč slišal, kako zvoni s svojim zvončkom. Ker nam je bila takšna koruza všeč, smo se ob prihodu nazaj domov odločili, da si jo tudi sami doma pripravimo. Kupili smo koruzo in jo skuhali, malo smo jo še potresli z zeliščno soljo in že smo uživali v njenem okusu, ki je bil še boljši.

Koruza je zelo hitro skuhana zato se le lotite njene priprave, kdor želi, pa si jo lahko še malo popeče na maslu. Skuhajte si koruzo in jo pojejte kje zunaj na terasi. 🙂

Pripomočki za kuhano koruzo:

  • lonec za kuhanje
  • prijemalka za špagete
  • krožnik
  • štedilnik

Sestavine za kuhano koruzo

Za 3 osebe:

  • 3 storži koruze
  • sol po okusu za v vodo
  • voda
  • zeliščna sol (lahko tudi navadna)

Kako naredimo kuhano koruzo:

Kuhana koruza se res naredi zelo hitro in enostavno. Mi smo koruzo kupili že očiščeno, sicer ji odstranite liste in laske.

Očiščeno koruzo položim v velik lonec za kuhanje  (naj bo tako velik, da gre koruza lepo notri) in koruzo prelila shladno vodo, ki sem jo malo posolila. Ko voda zavre, naj se koruza kuha cca. 15 minut (ko bo koruza kuhana, bo spremenila barvo).

Ko je koruza kuhana, odstavim lonec in koruzo previdno vzamem iz vrele vode s pomočjo prijemalke. Koruzo postavim na krožnik ali desko, da se še malo ohladi.

Koruzo posujem še s soljo – priporočam zeliščno sol, bo tudi navadna zadostovala.

Tisti, ki želite, si lahko koruzo še popečete na maslu, ki ga segrete na ponvi in na njem na hitro popečete kuhano koruzo. Nato pa koruzo solite in postrežete.

Poletni prigrizek kuhana koruza!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor