Voda z okusom Eksotika
Print Friendly, PDF & Email

Voda z okusom je pijača, ki je v zadnjih letih mnoge navdušila s celo paleto različnih okusov. Ker kupljene pijače običajno vsebujejo veliko sladkorja, sem se odločila, da naredim vodo z okusom kar v domači kuhinji. Poimenovala sem jo voda z okusom Eksotika. In veste kaj? Odlična je!

voda-z-okusom-eksotike

Voda z okusom Eksotika – pripomočki:

  • možnar
  • vrč za vodo

Voda z okusom Eksotika – sestavine:voda-z-okusom-eksotike-1

  • 8-10 koščkov ananas (svež ali iz kompota)
  • šopek svežih zelišč (meta, melisa …)
  • 1 liter vode (iz pipe)

 

Voda z okusom Eksotika – postopek:

Uporabimo lahko svež sadež ananasa ali ananas iz kompota (če nas ne moti dodaten sladkor). Ananas narežemo na manjše koščke.

voda-z-okusom-eksotike-2

V možnarju pretlačimo koščke ananasa. Za 1 liter vode potrebujemo 8 do 10 koščkov ananasa.

voda-z-okusom-eksotike-3

Pretlačen ananas, ki spusti sok in prijetno aromo, dodamo v literski vrč.

voda-z-okusom-eksotike-4

Dodamo še manjši šopek sveže nabranih, opranih zelišč. Uporabimo lahko meto, meliso ali kaj podobnega. Dolijemo liter vode in premešamo.

voda-z-okusom-eksotike-5

Voda z okusom Eksotika ima odličen okus in vonj. Dlje časa kot je pripravljena, bolj aromatična je, zato lahko tekom dneva dolivamo vodo in še vedno pijemo dalje vodo z okusom.

Čin čin!

Namig
Bodimo ponosni, da živimo v državi, kjer s pipe še teče čista, pitna voda, in je ni potrebno kupovati kot marsikje drugod po svetu. Če imate radi domače napitke, pripravite tudi osvežilni brezalkoholni mojito.

 

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor