Matcha chia puding
Print Friendly, PDF & Email

Matcha chia puding je prav poseben puding, ki je narejen iz prahu matche, riževega napitka ter chia semen. Za sladilo sem pa uporabila rižev sirup. Puding si lahko naredite za zajtrk ali malico saj je zelo nasiten. Pa tudi kot sladica se prileže. Ker ima matcha veliko antioksidatov, chia semena pa veliko omega 3 maščob, je puding odličen za zdrav začetek dneva.

Matcha chia puding lahko uživajo tudi tisti, ki ne smejo ali želijo uživati mlečnih izdelkov ali glutena. Vsi ostali pa si lahko puding pripravite tudi z navadnim, kravjim mlekom.

Chia semena vsebujejo veliko magnezija ter omega 3 maščob, ki so zelo pomembne za ohranjanje dobrega spomina, srce ter za ožilje. Odlična so tudi za prebavo, saj so polna vlaknin.
Matcha je vrsta zelenega čaj, ki spodbuja koncentracijo ter nam pomaga do več energije. Lahko jo pijemo tudi kot čaj, namesto jutranje kave. Okus matche je malo bolj grenak. Tako matcho, kot chia semena lahko kupimo v bolje založenih trgovinah z zdravo prehrano.

Naredite si matcha chia puding za zajtrk ali za sladico. Okus je res nekaj posebnega. 🙂

Pripomočki za matcha chia puding:

  • posoda za mešanje
  • tehtnica
  • merilna žlička
  • žlica in žlička

Sestavine za matcha chia puding

za 1 osebo:

  • 200 ml rastlinskega napitka (jaz sem dala rižev napitek), lahko uporabite tudi navadno kravje mleko
  • 4 žlice chia semen (35 g)
  • 1 žlička matche
  • sladilo po izbiri (jaz sem dala 1 žlico riževega sirupa)

In še (po želji):

  • sadje in oreščki za okrasitev

Kako naredim matcha chia puding

V posodo najprej nalijem rastlinski napitek, dodam chia semena, sladilo ter žličko matche (tisti, ki želite, lahko dodate 2 žlički mache, a bo v tem primeru vaš puding bolj zelen). Vse skupaj zmešam z žlico in postavim za 4 ure v hladilnik.

Matcha chia puding vzamem iz hladilnila in ga prestavim v kozarec. Po želji okrasim s sadjem in oreščki.

Lep začetek dneva in zdravo sladkanje vam želim!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor