Ledeni jagodni napitek
Print Friendly, PDF & Email

Vroči poletni dnevi kar kličejo po osvežitvi. Če se ne moremo osvežiti s skokom v morje, pa si lahko privoščimo osvežitev v kozarcu. Ledeni jagodni napitek je pripravljen iz le treh sestavin. In ker so te sestavine sadje, je tudi zdrav napitek. Seveda se lahko poigramo in v napitek kanemo malo ruma ali dodamo malo ingverja v prahu, za povsem drugačno doživetje okusov.

Ledeni jagodni napitek

Ledeni jagodni napitek – pripomočki:

  • mešalnik (blender)

Ledeni jagodni napitek – sestavine:

za 1 osebo

  • 125 g zamrznjenih jagod
  • 1 banana
  • sok 1 velike pomaranče

Ledeni jagodni napitek – postopek:

Jagoda vzamemo iz zamrzovalnika, da se malenkost ogrejejo. Namesto zamrznjenih jagod lahko uporabimo tudi sveže, a zato potrebujemo še ledene kocke, ki bodo poskrbele za ledeno osvežitev. Bo pa v tem primeru napitek bolj voden.

Ledeni jagodni napitek

Banano olupimo in narežemo na manjše kose.

Ledeni jagodni napitek

Oboje damo v mešalnik. Iz pomaranče iztisnemo sok in ga dodamo jagodam in bananam. Nič ne bo narobe, če postrgamo še koščke pomarančnega mesa in ga dodamo k ostalim sestavinam.

Ledeni jagodni napitek

Z mešalnikom dobro premešamo vse sestavine, da se sadje zmelje do gladkega. Po želji lahko dodate v napitek kanček ruma ali mletega ingverja, za povsem novo doživetje.

Ledeni jagodni napitek

Brbončice vam bodo hvaležne.

Privoščite si še druge napitke:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor