Poletni smuti s kokosom in riževimi kosmiči
Print Friendly, PDF & Email

Osvežilne marelice, zapeljive jagode, okusne borovnice, za sladkobo pa banane in jabolka. Poletno sadje je zelo okusno že samo po sebi, v zanimivem prepletu sladkega in kislega, pa dobimo pravo eksplozijo dobrega okusa. Če sadju dodamo še riževe kosmiče, bo smuti bolj krepčilen, s kančkom kokosa, pa bomo priklicali poletje, tudi če je zunaj hladno. Z različnimi kombinacijami sadja, dobimo vsakič malo drugačen okus smutija, ki je lahko hitro pripravljen zajtrk, osvežilna malica ali pa celo sladica.

Poletni smuti – pripomočki:

  • blender
  • nož (po potrebi tudi deska za rezanje)
  • žlica
  • žlička
  • servirni kozarec ali skodelica

Poletni smuti – sestavine:

za dve osebi

  • 1 banana
  • 1 jabolko
  • 10 borovnic ali šmarnih hrušic
  • 2 jagodi
  • 2 marelici
  • 2 žlici riževih kosmičev
  • 3 žličke kokosove moke

Poletni smuti – postopek:

Banano olupimo in narežemo na večje kose. Če jabolko ni domače, ga prav tako olupimo in mu odstranimo neužitne dele, ter narežemo.

Marelicam odstranimo koščice, jagodam izrežemo zeleni del. Tudi borovnicam odstranimo morebitne peclje in listke. Očiščeno sadje damo v posodo blenderja.

K sadju dodamo še 2 žlici riževih kosmičev. Sama sem uporabila polnozrnate kosmiče. Namesto riževih kosmičev, lahko uporabimo tudi kosmiče drugih žitaric.

V blender dodamo še 2 žlički kokosa, ostalo pa uporabimo za okrasitev smutija.

 

Vse sestavine dobro zmeljemo, da dobimo gladki smuti. Osvežilno malico ali sladico preložimo v kozarec ali drugo primerno posodo, dobro ohladimo, okrasimo z malo kokosa in uživamo.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor