Kuhan gin
Print Friendly, PDF & Email

Zelo priljubljena pijača je postal kuhan gin. Kuhan gin me je zelo navdušil, saj se topel jabolčni sok z ginom in začimbami res zelo lepo ujema. Priprava je zelo enostavna, saj potrebujete samo malo vode, jabolčni sok ter seveda gin in nekaj zimskih začimb. Začimbe lahko dodate po želji ter seveda po okusu, prav tako gin. Jaz sem si ga dala 40 ml v 2 dl vročega jabolčnega soka.

Ponudite ga svojim gostom, saj verjamem, da jih boste navdušili. Pri nas smo ga pili vsi, otroci so dobili samo vroči jabolčnik, odrasli pa smo si dodali gin. Morate ga poizkusiti, ker je zelo dober.

Pripomočki za kuhan gin:

  • posoda za kuhanje
  • žlička
  • merilna žlička
  • 3 skodelice po 2 dl

Sestavine za kuhan gin:

Za 3 skodelice po 2 dl:

  • 4 dl jabolčnega soka (jaz sem uporabila domačega)
  • 2 dl vode
  • 6 klinčkov
  • 1/3 žličke zmletega ingverja
  • 1 cimetova palčka
  • 1 žlička brezovega sladkorja (po želji)
  • 120 ml gina (za cca. 3 skodelice)

Kako naredimo kuhan gin:

V posodo sem naprej nalila vodo in jabolčni sok ter dodala vse začimbe. Jaz sem se odločila za malo ingverja, cimetovo palčko in klinčke. Začimbe lahko daste po želji, zelo lepo paše v kuhan gin limonina ali pomarančna lupinica ali pa vanilijev strok. Po želji lahko dodate še malo sladila, jaz sem dala eno žličko brezovega sladkorja. Posodo sem postavila na štedilnik in pustila 10 minut, da se tekočina segreva (ne sme zavreti).

Ko je vse skupaj dovolj vroče, prelijem v kozarce ali skodelice in po želji dodam v vsako skodelico gin. Jaz sem si v 2 dl kuhanega jabolčnika nalila 40 ml gina.

Na zdravje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor