Jagodna limonada z meto
Print Friendly, PDF & Email

Osvežilna jagodna limonada z meto, ki se zelo prilega ob vročih dneh. Limonada vsebuje sok limone, nekaj jagod ter lističe mete, ki dodajo limonadi svojo aromo. Limonada je narejena hitro in lahko jo naredite skupaj z otroci.

Limonado sva naredila skupaj z mojim 6 letnikom, ki je na koncu dejal, da je res slastna. 🙂

Pripomočki za jagodno limonado z meto

  • mešalnik za smoothie s posodo
  • ožemalnik citrusov

Sestavine za jagodno limonado z meto

Za cca. 800 ml jagodne limonade:

  • sok 1 limone
  • 50 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
  • če želite sladilo po izbiri (jaz sem dala 1 žlico brezovega sladkorja)
  • par lističev mete (1 vejica)
  • 500 – 600 ml vode

Kako naredim jagodno limonado z meto

Limonada je narejena res hitro. Najprej prerežem limono na pol ter jo dobro ožamem. Sok limone dam v posodo za smoothie in ji dodam jagode. V primeru, da boste jagodno limonado delali z zamrznjenimi jagodami, jih pred tem odtalite, uporabite pa tudi sok, ki se bo pri tem nabral.

V posodo dam še par lističev mete (prej jih seveda operem). Vse skupaj zmešam v mešalniku za smoothie.

V vrč prelijem tekočino iz mešalnika ter dolijem 500 do 600 ml vode. Če želite, lahko limonado tudi pretočite skozi cedilo, če vas motijo listi mete. Lahko dodate tudi sladilo po želji. Priporočam, da najprej limonado poskusite brez sladkanja, saj so že jagode sladke in šele nato po želji in okusu sladkate.

Osvežilna jagodna limonada z meto je pripravljena.

Na zdravje!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor