Božansko kuhano vino
Že so nas ujela hladna jutra in tudi dnevi so vse krajši. Da si podaljšate lepe trenutke v objemu najbližjega, si pripravite božansko kuhano vino v dvoje. Naj vas v hladnih jesenskih večerih poleg objema pogreje tudi dišeča aroma in vonj božanskega kuhanega vina.
Pripomočki za božansko kuhano vino:
- lonec
- žlica
- skodelica
- cedilo
Sestavine za božansko kuhano vino:
- 3 dl rdečega vina
- 2 dl vode
- 6 brinovih jagod
- 6 klinčkov
- 1 večja cimetova palčka
- 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
- 4 čajne žličke sladkorja
- polovica pomaranče
Postopek priprave za božansko kuhano vino:
Za pripravo božanskega kuhanega vina najprej razpolovimo pomarančo in eno polovico narežemo na krhlje, ki jim odstranimo lupino, da vino ne zagreni.
Vse sestavine razen sladkorja in vanilijevega sladkorja damo v litrski lonec in kuhamo do vrenja, da se začne vino rahlo peniti. Nato zmanjšamo ogenj in dodamo ves sladkor in še enkrat pogrejemo do vrenja.
Nato lonec odstavimo s štedilnika in pustimo stati minuto ali dve, da se vino navzame arome sestavin. Kuhano vino nato precedimo skozi drobno cedilo in nalijemo v skodelico, ki jo lahko okrasimo z rezino pomaranče.
Na zdravje v toplem objemu in ob dišečem božanskem kuhanem vinu 😉