Božansko kuhano vino
Print Friendly, PDF & Email

Že so nas ujela hladna jutra in tudi dnevi so vse krajši. Da si podaljšate lepe trenutke v objemu najbližjega, si pripravite božansko kuhano vino v dvoje. Naj vas v hladnih jesenskih večerih poleg objema pogreje tudi dišeča aroma in vonj božanskega kuhanega vina.

bozansko-kuhano-vino-6

Pripomočki za božansko kuhano vino:

  • lonec
  • žlica
  • skodelica
  • cedilo

Sestavine za božansko kuhano vino:bozansko-kuhano-vino-1

  • 3 dl rdečega vina
  • 2 dl vode
  • 6 brinovih jagod
  • 6 klinčkov
  • 1 večja cimetova palčka
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
  • 4 čajne žličke sladkorja
  • polovica pomaranče

Postopek priprave za božansko kuhano vino:

Za pripravo božanskega kuhanega vina najprej razpolovimo pomarančo in eno polovico narežemo na krhlje, ki jim odstranimo lupino, da vino ne zagreni.

bozansko-kuhano-vino-2

Vse sestavine razen sladkorja in vanilijevega sladkorja damo v litrski lonec in kuhamo do vrenja, da se začne vino rahlo peniti. Nato zmanjšamo ogenj in dodamo ves sladkor in še enkrat pogrejemo do vrenja.

bozansko-kuhano-vino-3

Nato lonec odstavimo s štedilnika in pustimo stati minuto ali dve, da se vino navzame arome sestavin. Kuhano vino nato precedimo skozi drobno cedilo in nalijemo v skodelico, ki jo lahko okrasimo z rezino pomaranče.

bozansko-kuhano-vino-4

Na zdravje v toplem objemu in ob dišečem božanskem kuhanem vinu 😉

bozansko-kuhano-vino-5

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor