Enostaven tunin namaz
Za zajtrk, malico ali popoldanski prigrizek, večerjo. Za na kruh, prepečenec ali za na toaste – je enostaven tunin namaz idealna rešitev. Namaz je narejen hitro in že se lahko vsedemo za mizo ter v miru pojemo odličen obrok.
Pripomočki za enostaven tunin namaz:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za enostaven tunin namaz:
Za 2 osebi:
- 2 konzervi tune po 80 g
- 100 g kisle smetane ali kremnega sira
- 1 trdo kuhano jajce
- par stebel mlade čebule ali pora
- sol
- poper
Postopek za enostaven tunin namaz:
Potrebujemo tuno, kislo smetano ali kremni sir, malo mlade čebule ali pora ter trdo kuhano jajce. Najbolje je, če imamo tuno v lastnem soku ali tuno v oljčnem olju.
Tuni odlijemo večino soka ali olja. Na drobno narežemo liste mlade čebule ali pora, dodamo kislo smetano ali kremni sir, jajce olupimo in ga razpolovimo.
Jajce kar z vilico zmečkamo ter ga dodamo zgoraj naštetim sestavinam. Po okusu uporabimo še sol in poper. Bodite previdni, saj so nekatere tune že zelo slane. V tem primeru ni potrebe po še dodatni soli.
Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati kakšno minuto, da se okusi povežejo.
Enostaven tunin namaz serviramo s kosi kruha, toasta ali tudi prepečenca. Če pa ste ljubitelj rahlo pekoče hrane, pa se zraven odlično poda tudi košček čilija.
Dober tek!