Domač pirin kruh z bučnicami
Domač pirin kruh z bučnicami je odličen in hiter nadomestek ali za kruh, ki jih ponujajo trgovine. Ob peki domačega pirinega kruha z bučnicami dom lepo diši in že se cedijo sline po samem ali v kombinaciji z raznimi domačimi namazi. Priprava domačega pirinega kruha z bučnicami je enostavna, zato priporočam dnevno, svežo peko.
Pripomočki za domač pirin kruh z bučnicami:
- plastična posoda
- kuhalnica
- kuhinjska pečica
- kuhinjska tehtnica
- posoda za merjenje količine tekočin
- pekač
- peki papir
Sestavine za domač pirin kruh z bučnicami:
- 300 g polnozrnate pirine moke
- pol male žličke soli
- 7 g vinskega kamna (cca 1/3 vrečke)
- velika pest bučnih semen
- 3 dl Radenske clasic
Postopek priprave domačega pirinega kruha z bučnicami:
V plastično posodo vsujemo moko in jo s kuhalnico pomešamo.
Dodamo sol in vinski kamen ter premešamo. Dodamo bučna semena in še enkrat premešamo.
Dodamo Radensko z mehurčki in premešamo. Ne predolgo, a toliko da mineralna voda omoči vse sestavine.
Pekač obložimo s peki papirjem ter nanj s kuhalnico namečemo kepe testa, ki smo ga pripravili.
Kepe s konico kuhalnice potlačimo, da posamezne zaplate pokrijejo skoraj celoten pekač, jih pokapljamo z olivnim oljem in damo v pečico za 40 minut na 200°C.
Domač pirin kruh z bučnicami pečem vsak dan in še vedno se mi vsakič znova cedijo sline. Tekne mi sam, z maslom ali s kakšnim drugim namazom.
Dober tek!