Domač pirin kruh z bučnicami
Print Friendly, PDF & Email

Domač pirin kruh z bučnicami je odličen in hiter nadomestek ali za kruh, ki jih ponujajo trgovine. Ob peki domačega pirinega kruha z bučnicami dom lepo diši in že se cedijo sline po samem ali v kombinaciji z raznimi domačimi namazi. Priprava domačega pirinega kruha z bučnicami je enostavna, zato priporočam dnevno, svežo peko.

domac pirin kruh z bucnicami (naslovna)

Pripomočki za domač pirin kruh z bučnicami:

  • plastična posoda
  • kuhalnica
  • kuhinjska pečica
  • kuhinjska tehtnica
  • posoda za merjenje količine tekočin
  • pekač
  • peki papir

Sestavine za domač pirin kruh z bučnicami:

  • 300 g polnozrnate pirine moke
  • pol male žličke soli
  • 7 g vinskega kamna (cca 1/3 vrečke)
  • velika pest bučnih semen
  • 3 dl Radenske clasic

Postopek priprave domačega pirinega kruha z bučnicami:

V plastično posodo vsujemo moko in jo s kuhalnico pomešamo.

domac pirin kruh z bucnicami (1)

Dodamo sol in vinski kamen ter premešamo. Dodamo bučna semena in še enkrat premešamo.

domac pirin kruh z bucnicami (3)

Dodamo Radensko z mehurčki in premešamo. Ne predolgo, a toliko da mineralna voda omoči vse sestavine.

domac pirin kruh z bucnicami (4)

Pekač obložimo s peki papirjem ter nanj s kuhalnico namečemo kepe testa, ki smo ga pripravili.

domac pirin kruh z bucnicami (5)

Kepe s konico kuhalnice potlačimo, da posamezne zaplate pokrijejo skoraj celoten pekač, jih pokapljamo z olivnim oljem in damo v pečico za 40 minut na 200°C.

domac pirin kruh z bucnicami (6)

Domač pirin kruh z bučnicami pečem vsak dan in še vedno se mi vsakič znova cedijo sline. Tekne mi sam, z maslom ali s kakšnim drugim namazom.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor