Bananin kruh
Print Friendly, PDF & Email

Kadar vam doma ostanejo banane, ki postajajo črne in mehke, ter jih nobeden v družini noče pojesti, lahko pripravite slasten bananin kruh. Lahko ga pojeste kot sladico po kosilu, ali pa celo za zajtrk ali malico. Njegove sestavine vam bodo dale energijo in napolnile vašo kuhinjo z dišečim vonjem.

bananin kruh

Bananin kruh – pripomočki:

  • večja skleda za mešanje
  • kuhinjska tehtnica
  • podolgovat pekač (moj je bil velikosti 23×8 cm)

Bananin kruh – sestavine:

  • 4 bolj zrele banane
  • 125 g masla
  • 170 g moke
  • 100 g sladkorja (nadomestimo ga lahko z 2 žlicama medu)
  • 2 jajci
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • zavitek pecilnega praška
  • čajna žlička cimeta
  • 3 žlice zmletih orehov
  • 3 žlice zmletih lešnikov
  • 2 žlici čokoladnega namaza (Nutelle ipd.)

Bananin kruh- priprava:

Banane zmečkamo z vilicami.

bananin kruh

Maslo stopimo in ga prelijemo po bananah. Dodamo še stepeni jajci, sladkor, vanilin sladkor in cimet. Nato dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo. Nazadnje gre v posodo še čokoladni namaz, 2 žlici orehov in 2 žlici mletih lešnikov.

bananin kruh 1

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija (ventilatorska pečica). Podolgovat pekač namastimo z malo masla in vlijemo maso v pekač. Po vrhu posujemo žlico mletih orehov in žlico mletih lešnikov. Damo v pečico za približno 45-50 minut, da postane temno rjave barve.

bananin kruh 2Ko je bananin kruh pečen, ga zvrnemo na desko in ga narežemo na rezine, ko se ohladi.

bananin kruh 3Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 3.9]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor