Domač hamburger z govedino
Sicer nisem ravno ljubiteljica ameriške kuhinje, še manj “hitrih obrokov”, imenovanih “fast food” ali “hitra hrana”. Vendar včasih, ko si domači zaželijo nekaj okusnega in manj zdravega, raje pripravim domač hamburger z govedino, saj vseeno raje vidim, da jemo domačega, kjer se sama odločam, kaj bom dala notri. Rezultat? Mnogo bolj navdušeni so, kot če ga jedo kje zunaj (v restavraciji). Poskusite ga še vi! 🙂
Pripomočki za domač hamburger:
- ponev
- štedilnik
- deska za rezanje
- kuhinjski nož
- jušna žlica
Sestavine za domač hamburger:
Za 1 osebo
- 2 goveji pleskavici
- dva večja kosa zelene solate
- nekaj rezin paradižnika
- dve rezini sira
- malo olja
- nekaj kapljic (domače) čilijeve omake
- dve jušni žlici (domače) majoneze
- dve jušni žlici kečapa
- bombetka s sezamom
Postopek priprave domačega hamburgerja:
Najprej na ponvi segrejemo olje. Nato dodamo pleskavici in ju dobro popečemo z obeh strani. (Na sliki so tri pleskavice, ker je bil en domač hamburger iz ene plasti, drug pa je bil dvoplasten.)
Vsako bombetko prerežemo in premažemo z žlico kečapa in majoneze. Prek pokapamo nekaj kapljic čilijeve omake.
Na bombetko položimo nekaj rezin paradižnika.
Nato damo prek eno pečeno pleskavico.
Prek pleskavice položimo rezino sira in malo zelene solate, ki bo poskrbela za osvežitev.
Na solato damo še malo paradižnika.
Spet dodamo kečap in majonezo s čilijem, rezino sira, potem pa še eno pleskavico. Če želite manjši hamburger, ta del izpustite.
Zaključimo z zeleno solato. Domač hamburger z govedino je sočen in bogato polnjen. Čeprav vsi vemo, da ni ravno zdrav, si ga občasno zaželimo. Takrat je bolje, da ga pripravimo v domači kuhinji in poskrbimo, da so vse sestavine čim bolj domače. No, domač hamburger z govedino se odlično prileže tudi na zabavah in ob ogledu večernega filma.