Ajdova kaša v solati
Print Friendly, PDF & Email

Ajdova kaša v solati je idealna za večerjo, saj je zelo nasitna. Lahko jo postrežemo tudi namesto klasičnih prilog k mesnim jedem. Priprava je hitra in preprosta. Ajdova kaša je zdrava in ima izjemno hranilno vrednost. Poskrbi za nižji krvni pritisk, je bogata z magnezijem in dviguje nivo energije.

Ajdova kaša v solati – pripomočki:

  • lonec za kuhanje
  • skleda
  • cedilnik
  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica
  • žlička

Ajdova kaša v solati – sestavine:

Za približno 2 osebi

  • 100 g ajdove kaše
  • 2 srednje velika paradižnika
  • 1 rdeča paprika
  • manjša konzerva koruze (326 g)
  • sol
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • žlička bučnega olja

Ajdova kaša v solati – priprava:

Najprej ajdovo kašo kuhamo v osoljeni vodi do mehkega, približno 15 minut. Odcedimo in dobro ohladimo. Jaz jo skuham že en dan prej.

Narežemo paradižnika in papriko na poljubno velike rezine. Oboje dodamo k ajdovi kaši v skledo.

Koruzo iz konzerve dobro splahnemo in jo dodamo v skledo. Dodamo še balzamični kis, bučno olje in ščepec soli. Namesto balzamičnega kisa, lahko uporabite tudi vinski kis. Solati ne dodajamo vode. Vse dobro premešamo.

Solato lahko takoj postrežete, še boljše pa je, če jo daste za kakšno uro v hladilnik.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor