Zlato jabolko s smetano
Print Friendly, PDF & Email

Sladica je nastala z eksperimentiranjem. Časa za jabolčno pito ni bilo, treba pa je bilo porabiti jabolka. Slučajno je bilo pri roki še arašidovo maslo. In rezultat? Preplet zanimivih in različnih okusov je presenetil. Poskusite.

Zlato jabolko s smetano – pripomočki:

  • deska
  • nož
  • ponev
  • žlica
  • desertni krožnik

Zlato jabolko s smetano – sestavine:

Za eno sladico potrebujemo:

  • 1  jabolko (sorta ni pomembna)
  • 1 čajno žličko maščobe (npr. kokosovega olja)
  • 1-2 čajni žlički arašidovega masla
  • sladka smetana
  • ščepec cimeta

Zlato jabolko s smetano – postopek:

Jabolka operemo, osušimo ter narežemo na majhne kose.

Na ponvi segrejemo žličko kokosovega olja.

Ko se olje dobro segreje, stresemo na ponev koščke jabolk ter jih nekaj minut pražimo. Vmes poskusimo kakšen košček, da preverimo, če se je zunanji del jabolk že nekoliko omehčal. Sredica pa naj stane kompaktna. Tako je najslajše. Če bi jih segrevali predolgo, bi koščki izgubili lepo obliko in sočnost. Vmes večkrat premešamo.

Nato znižamo temperaturo ter dodamo 1 do 2 čajni žlički arašidovega masla. Dobro premešamo in še malenkost segrevamo na nizki temperaturi.

Ko zlato rjava barva arašidovega namaza obarva vse jabolčne koščke, odstavimo.

Zlato jabolko serviramo na desertnem krožniku ali skodelici. Zraven lahko postrežemo čokoladno skodelico.

Na koncu dodamo še sladko smetano. Lahko stepemo svežo, če pa smo na tesnem s časom, pa uporabimo smetano iz spreja.

Če imate radi cimet, ga ščepec potrosite po smetani in postrežite takoj.

Prijetno sladkanje in preverjanje novih okusov!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor