Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano
Print Friendly, PDF & Email

Biskvitno pecivo s pudingom in kislo smetano je zelo okusno in izredno sočno, pa še na oko zapeljivo. Priprava je povsem preprosta in hitra. Tudi sestavine so povsem vsakdanje in jih imamo skoraj vedno na zalogi.

socno pecivo s pudingom in kislo smetano

Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano – pripomočki:

  • električni mikser
  • pekač mere cca 35 x 25 cm

Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano – sestavine:

Biskvitno testo:

  • 4 jajca (ločimo beljake in rumenjake)
  • 150 g sladkorja
  • 80 ml olja
  • 80 ml vroče vode
  • 200 g namenske moke za peciva
  • 8 g vanilje
  • 15 g pecilni prašek
  • 5 g temnega nesladkanega kakava v prahu

Puding masa:

  • 1 vrečica vaniljevega pudinga v prahu
  • 1 vrečica borovničevega pudinga v prahu
  • 2 x  450 ml mleka
  • 2 x 60 g sladkorja oz. po želji

Preliv iz kisle smetane:

  • 800 g kisle smetane
  • 120 g sladkorja
  • 16 g vaniljevega sladkorja

Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano – postopek:

Najprej stepemo beljake s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem in nato postopno primešamo še rumenjake.

socno pecivo s pudingom in kislo smetano

 

Nato dodamo olje in vročo vodo. Premešamo. Na koncu primešamo še moko s pecilnim praškom.

socno pecivo s pudingom in kislo smetanoPekač obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo malo več kot pol biskvitne mase. V ostanek mase primešamo temni nesladkan kakav.

socno pecivo s pudingom in kislo smetano

Temni biskvit z žlico razporedimo po belem pekaču tako kot prikazuje slika.

socno pecivo s pudingom in kislo smetano

Po navodilu iz vrečke skuhamo vaniljev puding. Uporabimo samo 450 ml mleka, ostalo vse enako. Še vroč vaniljev puding nanesemo točno na tista mesta, ko je temni del biskvitnega testa.

Nato ponovimo vse enako še z borovničevim pudingom. Borovničev puding nanesemo na mesta kjer je vaniljev puding.

Po želji lahko spreminjamo okus pudinga. Lahko uporabimo tudi samo enega, vendar zaradi okusov in barvnega kontrasta, se priporočata dve barvi.


socno pecivo s pudingom in kislo smetano

Sedaj damo vse skupaj peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija, klasične peke, za 25 do 30 minut oz. odvisno od pečice.

Med tem časom, ko se biskvit peče, zmešamo preliv iz kisle smetane in sicer kisli smetani dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter vse skupaj premešamo.

socno pecivo s pudingom in kislo smetano

Ko se je biskvit spekel, ga vzamemo iz pečice in še vročega premažemo s prelivom iz kisle smetane. Smetana bo sama opravila svoje, čudežno bo pronicnila v luknjice med biskvitom in pudingom. Čeprav mi ne bomo videli luknjic.

Sedaj pride tisti najtežji del – pecivo damo na hladno mesto, najbolje v hladilnik, čez noč.

 

socno pecivo s pudingom in kislo smetano

Pecivo s pudingom in kislo smetano je tako zelo sočno in polno okusa, da se lahko kosa z marsikatero tortico. Pecivo postrežemo na krožničku.

socno pecivo s pudingom in kislo smetano

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 65 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor