Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano
Biskvitno pecivo s pudingom in kislo smetano je zelo okusno in izredno sočno, pa še na oko zapeljivo. Priprava je povsem preprosta in hitra. Tudi sestavine so povsem vsakdanje in jih imamo skoraj vedno na zalogi.
Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano – pripomočki:
- električni mikser
- pekač mere cca 35 x 25 cm
Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano – sestavine:
Biskvitno testo:
- 4 jajca (ločimo beljake in rumenjake)
- 150 g sladkorja
- 80 ml olja
- 80 ml vroče vode
- 200 g namenske moke za peciva
- 8 g vanilje
- 15 g pecilni prašek
- 5 g temnega nesladkanega kakava v prahu
Puding masa:
- 1 vrečica vaniljevega pudinga v prahu
- 1 vrečica borovničevega pudinga v prahu
- 2 x 450 ml mleka
- 2 x 60 g sladkorja oz. po želji
Preliv iz kisle smetane:
- 800 g kisle smetane
- 120 g sladkorja
- 16 g vaniljevega sladkorja
Sočno pecivo s pudingom in kislo smetano – postopek:
Najprej stepemo beljake s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem in nato postopno primešamo še rumenjake.
Nato dodamo olje in vročo vodo. Premešamo. Na koncu primešamo še moko s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo malo več kot pol biskvitne mase. V ostanek mase primešamo temni nesladkan kakav.
Temni biskvit z žlico razporedimo po belem pekaču tako kot prikazuje slika.
Po navodilu iz vrečke skuhamo vaniljev puding. Uporabimo samo 450 ml mleka, ostalo vse enako. Še vroč vaniljev puding nanesemo točno na tista mesta, ko je temni del biskvitnega testa.
Nato ponovimo vse enako še z borovničevim pudingom. Borovničev puding nanesemo na mesta kjer je vaniljev puding.
Po želji lahko spreminjamo okus pudinga. Lahko uporabimo tudi samo enega, vendar zaradi okusov in barvnega kontrasta, se priporočata dve barvi.
Sedaj damo vse skupaj peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija, klasične peke, za 25 do 30 minut oz. odvisno od pečice.
Med tem časom, ko se biskvit peče, zmešamo preliv iz kisle smetane in sicer kisli smetani dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter vse skupaj premešamo.
Ko se je biskvit spekel, ga vzamemo iz pečice in še vročega premažemo s prelivom iz kisle smetane. Smetana bo sama opravila svoje, čudežno bo pronicnila v luknjice med biskvitom in pudingom. Čeprav mi ne bomo videli luknjic.
Sedaj pride tisti najtežji del – pecivo damo na hladno mesto, najbolje v hladilnik, čez noč.
Pecivo s pudingom in kislo smetano je tako zelo sočno in polno okusa, da se lahko kosa z marsikatero tortico. Pecivo postrežemo na krožničku.
Naj vam tekne!