Skutni muffini s češnjami
Print Friendly, PDF & Email

Skutni muffini (mafini) s češnjami so odlična poletna osvežitev. Še posebej, če je vaša češnja bogato obrodila. Če pa ni, pa brez skrbi, saj lahko sveže češnje nadomestite z vloženimi višnjami.

Skutni muffini s češnjamiSkutni muffini s češnjami

 

Skutni muffini s češnjami – pripomočki:

  • 2 plastični posodi
  • električni mešalnik
  • pekač ali modelčki za muffine
  • papirčki za muffine
  • žlica

Skutni muffini s češnjami – sestavine:

  • Skutni-muffini-s-češnjami-250 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 20 g vaniljevega pudinga
  • 2 žlički vaniljevega sladkorja
  • 60 g pšeničnega zdroba
  • pol pecilnega praška
  • sok polovice limone
  • 250 g skute
  • 36 češenj ali višenj

Skutni muffini s češnjami – postopek:

Pripravimo pekač za muffine; v vdolbine damo papirčke za muffine ali pa pekač namastimo z maščobo. Pečico segrejemo na 175 °C.
Maslo in sladkor penasto vmešamo.

Skutni-muffini-s-češnjami-3

Dodamo jajca in mešamo dalje. V posebni posodi zmešamo suhe sestavine: pšenični zdrob, vaniljev puding, pecilni prašek, vaniljev sladkor in nato to mešanico dodamo masi.

Skutni-muffini-s-češnjami-4

Dodamo še limonin sok in skuto in še enkrat dobro premešamo.

Skutni-muffini-s-češnjami-5

Iz dobljene mase dobimo 12 muffinov. Maso porazdelimo v vdolbine. Vdolbin nikoli ne napolnimo čisto do vrha. Na vrh vsakega muffina dodamo po tri razkoščičene češnje.

Skutni-muffini-s-češnjami-6

Muffine pečemo na 175 °C približno 35 minut, nato na na 185 °C še 5 minut, da se zlato zapečejo. Preden jih vzamemo iz pekača, počakamo, da se ohladijo.

 

Kot vidite, je priprava zelo enostavna; sestavine le dodajamo v posodo in jih sproti mešamo.

Skutni muffini s češnjami

Poizkusite! Njihov okus vas ne bo razočaral!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor