Skutni muffini s češnjami
Skutni muffini (mafini) s češnjami so odlična poletna osvežitev. Še posebej, če je vaša češnja bogato obrodila. Če pa ni, pa brez skrbi, saj lahko sveže češnje nadomestite z vloženimi višnjami.
Skutni muffini s češnjami – pripomočki:
- 2 plastični posodi
- električni mešalnik
- pekač ali modelčki za muffine
- papirčki za muffine
- žlica
Skutni muffini s češnjami – sestavine:
- 50 g masla
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 20 g vaniljevega pudinga
- 2 žlički vaniljevega sladkorja
- 60 g pšeničnega zdroba
- pol pecilnega praška
- sok polovice limone
- 250 g skute
- 36 češenj ali višenj
Skutni muffini s češnjami – postopek:
Pripravimo pekač za muffine; v vdolbine damo papirčke za muffine ali pa pekač namastimo z maščobo. Pečico segrejemo na 175 °C.
Maslo in sladkor penasto vmešamo.
Dodamo jajca in mešamo dalje. V posebni posodi zmešamo suhe sestavine: pšenični zdrob, vaniljev puding, pecilni prašek, vaniljev sladkor in nato to mešanico dodamo masi.
Dodamo še limonin sok in skuto in še enkrat dobro premešamo.
Iz dobljene mase dobimo 12 muffinov. Maso porazdelimo v vdolbine. Vdolbin nikoli ne napolnimo čisto do vrha. Na vrh vsakega muffina dodamo po tri razkoščičene češnje.
Muffine pečemo na 175 °C približno 35 minut, nato na na 185 °C še 5 minut, da se zlato zapečejo. Preden jih vzamemo iz pekača, počakamo, da se ohladijo.
Kot vidite, je priprava zelo enostavna; sestavine le dodajamo v posodo in jih sproti mešamo.
Poizkusite! Njihov okus vas ne bo razočaral!