Pomarančni sladoled s čokoladno kremo
Print Friendly, PDF & Email

Pomarančni sladoled s čokoladno kremo je odlična osvežitev v poletnih dneh. Kombinacija osvežilnega pomarančnega sladoleda in mehke čokoladne kreme vas bo gotovo navdušila. Če postrežemo sladoled s piškoti, pa dobimo pravo jaffa kombinacijo. Priprava je enostavna, brez posebnih pripomočkov kot na primer strojček za sladoled. Za vse, ki imajo radi pomaranče, čokolade pa niti ne, lahko pripravimo sladoled tudi brez čokoladne kreme.

pomarancni-sladoled-s-cokoladno-kremo-6

 

Pomarančni sladoled s čokoladno kremo – pripomočki:

  • 3 plastične posode
  • posoda, v katero bomo prelili sladoled
  • električni mešalnik
  • ožemalnik citrusov
  • žlica in nož
  • lonček

Pomarančni sladoled s čokoladno kremo – sestavine:

Za pomarančni sladoled: pomarancni-sladoled-s-cokoladno-kremo

  • sok ene pomaranče
  • nekaj kapljic limone
  • nastrgana lupina ene pomaranče
  • 100 g sladkorja
  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • nekaj rezin pomaranče za dekoracijo

Za čokoladno kremo:

  • 80 g jedilne čokolade
  • 60 g sladke smetane
  • 15 g masla

Pomarančni sladoled s čokoladno kremo – postopek:

Najprej naredimo pomarančni sladoled. Za začetek nastrgamo pomarančno lupino in ožamemo pomarančo. Pomarančni sok zlijemo v posodo s sladkorjem, dodamo še nekaj kapljic limone in nekaj časa z žlico mešamo.

pomarancni-sladoled-s-cokoladno-kremo-1

Sladko smetano stepemo, nato pa vanjo zlijemo sok s sladkorjem. Maso premešamo, jo zlijemo v pripravljeno posodo in jo damo v skrinjo za vsaj 5 ur (lahko pa kar čez noč).

pomarancni-sladoled-s-cokoladno-kremo-2

Ko je sladoled pripravljen, naredimo še čokoladno kremo. Čokolado narežemo na drobne koščke.

pomarancni-sladoled-s-cokoladno-kremo-3

Sladko smetano segrejemo in jo zlijemo na koščke čokolade. Mešamo, dokler se čokolada ne stopi.

pomarancni-sladoled-s-cokoladno-kremo-4

Preden se smetana ohladi, v maso dodamo še maslo in mešamo, dokler se ne stopi. Krema je pripravljena. Pomarančni sladoled vzamemo iz skrinje in ga po vrhu prelijemo s čokoladno kremo. Sladoled damo še za 2 uri v skrinjo.

pomarancni-sladoled-s-cokoladno-kremo-6

Po dveh urah je pomarančni sladoled s čokoladno kremo pripravljen.

Priprava tega sladoleda je enostavna, vseeno pa je dobro, da načrtujemo njegovo pripravo že vnaprej, ker samo zmrzovanje traja kar nekaj časa. Priporočam, da pomarančni sladoled naredite zvečer in ga pustite v skrinji čez noč, dopoldne naredite še kremo in sladoled bo pripravljen za sladico po kosilu ali za popoldansko malico.

Srečno pri pripravi in dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor